EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

A két évvel ezelőtti nyomvonalon zajlik majd az idei Szilveszter Rallye!

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Szilveszter Rallye Kommunikáció

A nézők kizárólag védettségi igazolvánnyal mehetnek ki a Hungaroringre december végén, ahol 2019 után végre ismét megrendezik az évbúcsúztató viadalt.

Komoly egészségügyi korlátozások mellett – védettségi igazolvány, távolságtartás, fedett helyen kötelező maszkviselés – rendezik meg december 28-a és 29-e között a XXIII. Szilveszter Rallye-t. A verseny össztávja 56 kilométer lesz, és az új szabályozás alapján mindkét nap reggel 9.00-kor indul majd az első szakasz.

Maga a 56 kilométer össztávú verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, mégpedig a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 között. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án reggel 9.00-kor indul, aznap 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek a versenyzők, míg 29-én szintén 9.00-kor kezdődik a verseny és 2 x 7,3 km-es, 1 x 8,1 km-es és 1 x 11,1 km-es (körgyorsasági) szakaszt teljesítenek.


A nevezések alapján elmondható, most sem lesz hiány látványban, hiszen több mint 200 autó lesz ott a rajtvonalnál      Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció


 „Akik autóval érkeznek a Szilveszter Rallye-ra, ők a mogyoródi pálya főbejáratával szemben kijelölt területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában tehetik majd le gépjárműveiket. Érdemes lesz kilátogatni a Hungaroringre, hiszen a nevezési listára tekintve igencsak izgalmas verseny van kilátás” – mondta el Garamvölgyi Zoltán, a verseny főszervezője.

Természetesen a versenyzők is javában készülnek már a 2021-es szezon búcsúztatására. A nevezések alapján elmondható, most sem lesz hiány látványban, hiszen több mint 200 autó lesz ott a rajtvonalnál. Hat ország – Németország, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Szlovákia és Magyarország – versenyzői vágnak neki az 56 kilométeres össztávnak. Az indulók között ott lesz 25-30 hölgy is, akik túlnyomó többsége navigátorként teljesíti majd a szakaszokat. Ahogy korábban, így idén is a Lada lesz a legnépszerűbb versenygép, de több R5-ös is ott lesz a mezőnyben.

Például ott lesz egy 2019-es fejlesztésű Skoda Fabia R5-össel az indulók között a nagy visszatérő Vincze Ferenc is. A korábbi háromszoros győztes – 2014, 2016, 2017 – és a két évvel ezelőtti abszolút magyar bajnok idén még autóba sem ült, ám régi-új csapatával, a Korda Racinggel sokan máris a viadal egyik fő esélyesének kiáltják ki.


Ott lesz az indulók között a nagy visszatérő Vincze Ferenc is, a korábbi háromszoros győztes     Fotó: Szilveszter Rallye Kommunikáció


 „A múlt kötelez, így mindenképpen odateszem magam ezen a remek versenyen. Idén sajnos nem tudtam egyetlenegy versenyen sem rajthoz állni, így meglehetősen vakon megyek bele az óévbúcsúztatóba. Noha sokat kihagytam, de fő célom, hogy negyedszerre is én legyek a Szilveszter Rallye bajnoka. Nem lesz egyszerű dolgom, hiszen komoly ellenfeleim lesznek. A verseny előtt tesztelhetem a Skodát, amivel két éve nagyon összenőttünk” – állította Vincze Ferenc.

A két évvel ezelőtti magyar bajnok ráadásul egy személyes visszavágásra is készül. Ugyanis ismét ott lesz a mezőnyben az a cseh Petr Semerad – szintén egy Skoda Fabiával –, aki 2019-ben legyőzte őt itt a Hungaroringen. Ahogy a korábbi háromszoros győztes Vincze kijelentette, ez idén egyszerűen nem fordulhat elő.