Mai névnap:

Két élő legenda, Rhoda Scott és Dés László egy színpadon

10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Alexandre Lacombe

2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában első közös fellépésükön kápráztatják el együtt zenei zsenialitásukkal a közönséget.

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Dohány utcai Zsinagógában koncertezik, partnere pedig egy másik zenei csillag, Dés László lesz.

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában. Rhoda Scott és Dés László elsőként kápráztatják el együtt zenei zsenialitásukkal a közönséget. A "mezítlábas királynő" és Dés László eme rendhagyó koncertre crossover csemegékkel készülnek.

Rhoda Scott a kihívások művésze, ami a zene területén a folyamatos kísérletezést, a szabad improvizációt jelenti számára. Számos alkalommal járt Magyarországon, koncertjei a 70-es évek óta az itthoni közönség kedvencei közé tartoznak.

Dés László jazz-zenész, szaxofon művész, zeneszerző a hetvenes évek vége óta a magyar zenei élet kiemelkedő személyisége, és sokoldalú muzsikusa. Fő hangszere a szoprán szaxofon, érzékeny "szubjektív hangja", improvizációs dallamvezetése összetéveszthetetlenné teszi játékát.
Hirdetés
Hirdetés