393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Két élő legenda, Rhoda Scott és Dés László egy színpadon

10perc.hu
2022. 01. 25.

2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában első közös fellépésükön kápráztatják el együtt zenei zsenialitásukkal a közönséget.

Rendkívüli bejelentéssel lepte meg rajongótáborát Rhoda Scott dzsesszorgonista, a Hammond-orgona királynője. A világsztár szeptemberben a budapesti Dohány utcai Zsinagógában koncertezik, partnere pedig egy másik zenei csillag, Dés László lesz.

Két élő legenda lép színpadra 2022. szeptember 11-én 18 órakor a Dohány utcai Zsinagógában. Rhoda Scott és Dés László elsőként kápráztatják el együtt zenei zsenialitásukkal a közönséget. A "mezítlábas királynő" és Dés László eme rendhagyó koncertre crossover csemegékkel készülnek.

Rhoda Scott a kihívások művésze, ami a zene területén a folyamatos kísérletezést, a szabad improvizációt jelenti számára. Számos alkalommal járt Magyarországon, koncertjei a 70-es évek óta az itthoni közönség kedvencei közé tartoznak.

Dés László jazz-zenész, szaxofon művész, zeneszerző a hetvenes évek vége óta a magyar zenei élet kiemelkedő személyisége, és sokoldalú muzsikusa. Fő hangszere a szoprán szaxofon, érzékeny "szubjektív hangja", improvizációs dallamvezetése összetéveszthetetlenné teszi játékát.

Főkép forrása:
Alexandre Lacombe

További cikkek