395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kész, vége – a teste legyőzte Nadalt!

10perc.hu
2023. 05. 18.

A 22-szeres Grand Slam-győztes, kétszeres olimpiai bajnok spanyol legenda nem indul a Garroson és Wimbledonban, míg jövőre visszavonul a profi tenisztől.

Hát ez a pillanat is elérkezett, Roger Federer után a férfi tenisz másik legendája is elérkezett pályafutása végéhez. Rafael Nadal ugyanis bejelentette, sem a hónap végén rendezendő Roland Garroson – 14 alkalommal nyert Párizsban –, sem Wimbledonban – kétszer győzött, még tavaly is elődöntős volt, de megsérült – nem lép pályára. A 36 éves, 22-szeres Grand Slam-bajnok 2005 óta először nem játszik Párizsban.

„Az Ausztráliában elszenvedett csípősérülésem nem javult olyan mértékben, mint szerettem volna. Világossá vált, hogy nem leszek képes játszani a Roland Garroson. Ám ezt a döntést nem én hoztam meg, hanem a testem. A következő néhány hónapban nem áll szándékomban játszani” – jelentette ki Nadal.



A salakkirály tehát húzott egy vonalat, most hónapokra felfüggeszti a karrierjét, hogy egy utolsó nagy hajrára még fizikailag és egészségileg is felkészüljön.

„Megpróbálok visszatérni az év végén, ez lehet egy cél. Nem tudom, mikor kezdek újra edzeni, és nem is szeretnék jósolgatni. A 2024-es évem valószínűleg az utolsó lesz a profik között. Arra törekszem, hogy megpróbáljam élvezni a játékot, és elköszönjek azoktól a tornáktól, amelyek fontosak voltak nekem” – árulta el Nadal.

Ezek a szavak pedig egyet jelentenek: Federer után Nadal is visszavonul, a nagy hármasból a szintén egyre több sérüléssel bajlódó Novak Djokovics marad meg a pályákon. Ki tudja meddig…

Főkép forrása:
Facebook/Rafael Nadal

További cikkek