392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Kajak-kenu Eb: aranyos magyar péntek

10perc.hu
2021. 06. 04.
Kajak-kenu Eb: aranyos magyar péntek

Ennél rosszabb kezdése a magyar kajak-kenu válogatottnak sose legyen: a poznani kontinensviadalon négy érmet, közte két aranyat gyűjtöttek a mai napon.

Még csak egy nap telt el a poznani kajak-kenu Európa-bajnokság döntőiből, de már a pénteki finálék után kijelenthető a nem olimpiai számokban szerzett négy érem – közte két aranyérem – után, hogy a magyar válogatott formájával nincs gond.

Vélhetően az Európa-bajnokság legsimább győzelmét aratta Csipes Tamara és Medveczky Erika a kajak kettesek 1000 méteres számában, ugyanis a mögöttük beérkező spanyol kettősre több mint öt másodpercet vertek, és honvédos egység három hajóhosszal szerezte meg a győzelmet.

„Nálunk az olimpiai A-keretes versenyzőknek egy ilyen ezer métert kisujjból ki kell rázni. Jó pálya volt, bár zavart, hogy megint oldalszél van, úgy tűnik, ez egy ilyen év. Emiatt technikailag nem esett jól, de egyébként jó pálya volt" - értékelt az M4 Sportnak nyilatkozva az olimpiai bajnok Csipes Tamara.



A másik aranyat a férfi kajak egyesek 500-as futama hozta, melyet Kopasz Bálint nyert meg, a női pároshoz hasonló fölénnyel. A Győri Graboplast VSE 23 éves sportolója látszólag könnyedén lapátolva már féltávnál biztosan vezetett, a hajrában pedig még tovább növelte előnyét. Az ellenfelek végig csak a hátát nézhették, magabiztos győzelme jó előjel a szombati, 1000 méteres döntő előtt.

A Noé Bálint, Gál Péter, Dombvári Bence, Kulifai Tamás összeállítású kajak négyes másodikként zárt 1000 méteren a fehéroroszok mögött. A végső győztes a rajttól az élen haladt, csak a magyar és az orosz egység tudott vele lépést tartani, s bár a hajrához közeledve rövid ideig úgy tűnt, Dombváriék támadást indítanak az aranyért, a fehéroroszok visszaverték ezt, és végül magabiztosan diadalmaskodtak. A magyarok tisztán másodikként értek a célba az oroszok előtt.

„Ha technikailag nem is, de taktikailag szerintem kihoztuk ebből a pályából a 99 százalékot, és ez nem egy elveszített arany, hanem egy megnyert ezüst” – fogalmazott a futamot követően Dombvári.



A győriek 26 éves kenusa, a párosban Európa-bajnok és világbajnoki ezüstérmes Balla Virág is nagyszerűen versenyzett 500 méter egyesben, de az ukrán Ludmila Luzannal nem tudta felvenni a küzdelmet. Utóbbi óriási tempót diktált végig, és fölényes győzelmet aratott. Balla végig a fehérorosz Alena Nazdrovával vívott nagy csatát az ezüstért, és végül - 13 ezredmásodperces különbséggel - sikerült is ezt megkaparintania. A többi döntőt szombaton és vasárnap rendezik.

Főkép forrása:
Facebook/Magyar Kajak-kenu Szövetség
Címkék:
#Kajak-kenu

További cikkek