392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Jézus szeretetével legyőzte a világot

10perc.hu
2022. 12. 25.
Jézus szeretetével legyőzte a világot

Ismételten megteltek a templomok világszerte, a betlehemi Születés Templomában Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárka, a budapesti Szent István Bazilikában Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálta az éjféli misét.

Ismét zsúfolásig megtelt Betlehemben a Születés Temploma melletti katolikus Szent Katalin-templom a karácsonyi éjféli misén a pandémia okozta kétéves szünet után. A misét Pierbattista Pizzaballa érsek, a jeruzsálemi latin pátriárka mutatta be.

Szintén zsúfolásig megtelt a budapesti Szent István Bazilika, ahol Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek celebrálta az éjféli misét. Mint szentbeszédében hangsúlyozta, Jézus, a gyönge gyermek szeretetével legyőzte a világot. Azzal a mélységgel és rendíthetetlen valósággal, aki ő saját maga.

Erdő Péter megfogalmazása szerint Jézus születése a földre hozta az eget, a teremtő Istent egyetlen személyben összekapcsolta a teremtett világgal. Kijelentette, nem udvarias köszöntés tehát az angyal örömhíre a betlehemi éjszakában: dicsőség a magasságban Istennek, és békesség a földön a jóakarat embereinek.

„A békesség itt mélységes és rendíthetetlen valóság" - hangoztatta a bíboros.

Főkép forrása:
MTI/Mónus Márton

További cikkek