393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Itt siker, ott vereség, amott egy érem

10perc.hu
2021. 04. 17.

Több fronton is küzdenek a magyar sportolók, és örömmel számolhatunk be arról, hogy többségében sikerrel teszik mindezt. Lássuk a legfrissebb eredményeket.

Az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott 46-19-re legyőzte Olaszországot a világbajnoki selejtező első, érdi mérkőzésén. A két csapat hatodszor találkozott egymással: a mérleg magyar szempontból továbbra is százszázalékos, de ilyen nagy különbségű siker most született először. Az olaszok lemondtak pályaválasztói jogukról, ezért a vasárnap 13 órakor kezdődő visszavágót is az Érd Arénában rendezik. A párharc győztese kijut a spanyolországi tornára, amelynek december 2-19. között Granollers, Barcelona, Llíria, Castellón és Torrevieja ad otthont.

A sorozatban harmadik Final Fourjában szereplő Sopron Basket 72-61-re kikapott a spanyol Salamancától a női kosárlabda Euroliga isztambuli négyes döntőjének elődöntőjében, így vasárnap a 14 órakor kezdődő bronzmérkőzésen lép pályára a házigazda Fenerbahce ellen.


Az olimpiai kvótás helyezését megszilárdító Pupp Réka a magyar cselgáncssport 48. Eb-bronzérmét gyűjtötte be a Pavilhao Atlanticóban     Fotó: IJF


Az 52 kilogrammos Pupp Réka bronzérmet nyert a lisszaboni olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság nyitónapján. Az Atomerőmű SE versenyzője öt meccséből négyet megnyert, közte a legfontosabbat, a harmadik helyért zajló mérkőzésén a spanyol Ana Perez Box-szal szembenit. Pupp remek formában van, hiszen idén már szerzett két Grand Slam-viadalon bronzérmet, és most a kontinensviadalom is felállhatott a dobogóra. Az olimpiai kvótás helyezését megszilárdító Pupp Réka a magyar cselgáncssport 48. Eb-bronzérmét gyűjtötte be a Pavilhao Atlanticóban.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek