EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Ismét Fesztiválkatlan Tokajban

Kultúra
10perc.hu/Kun Mónika
2 éve
Kiemelt kép: Tokaj Fesztiválkatlan

Az ország egyik legnagyobb szabadtéri eseménye júliusban és augusztusban számos programmal, koncerttel és színházi előadással várja a nagyközönséget.

Igazi csemegének ígérkezik a Csókkirály koncert július 24-én este. A show egyfajta tisztelgés a magyar rock and roll, a Hungária együttes és Fenyő Miklós előtt. A látványos, lendületes, jó hangulatú showban a Hungária együttes és Fenyő Miklós legnagyobb slágereit, új hangszerelésben Magyarország legnépszerűbb sztárénekesei – Király Viktor, Radics Gigi, Szulák Andrea, Zséda, Csonka András, Heincz Gábor Biga – szólaltatják meg. A koncert rendezője, a mai magyar zenés színház egyik legmeghatározóbb alkotója, a kiváló író, rendező Szente Vajk.


A show egyfajta tisztelgés a magyar rock and roll, a Hungária együttes és Fenyő Miklós előtt     Fotó: Tokaj Katlanfesztivál


Látványos előadás nélkül sem marad a Tokaj Katlan. A Nikola Tesla – Végtelen energia musical július 23-án este, a zenei sokszínűsége mellett lebilincselő látványelemeket is tartogat a nagyközönségnek. Nikola Tesla kétségtelenül minden idők egyik legkitűnőbb lángelméje, akinek zsenialitását csak Arisztotelészéhez és Leonardo da Vinciéhez hasonlíthatjuk, egész világunkat átalakító találmányait pedig már kortársai is a kerék és az egyiptomi piramisok jelentőségéhez mérték.

A kétórás musical show a ma rendelkezésünkre álló legkorszerűbb show technikai elemek alkalmazásával teremti meg azt az egyedi látványvilágot, amely ismét lenyűgöz és elkápráztat, egyben izgalmas zenei és vizuális hátteret ad Tesla életének és a tizenkilencedik század hangulatiságának. A dalokat az Artisjus és Fonogram-díjas Sebestyén Áron jegyzi, a dalszövegekért és a dramaturgiáért pedig nem más, mint Müller Péter Sziámi felel.


A Nikola Tesla – Végtelen energia musical július 23-án este, a zenei sokszínűsége mellett lebilincselő látványelemeket is tartogat a nagyközönségnek      Fotó: Tokaj Katlanfesztivál


A színházi programok között lesz operett is. Méghozzá Huszka Jenő – Martos Ferenc: Lili bárónő, a Pesti Művész Színház előadásában, július 31-én este. Gróf Illésházy László eladja adósságát, vagyis ősi birtokát az iparos, bárói címét pénzért szerzett Malomszeginek, aki lányával, Lilivel, illetve annak vőlegényjelöltjével, Frédivel költözik a házba. Éppen akkor, amikor a gróf távozóban van a kastélyból. Malomszegi inasnak hiszi őt, s felfogadja komornyiknak. Így két legyet üt egy csapásra: egyrészt megtetszik neki Lili, másrészt a saját birtokán maradhat. Olyan ismert slágerekkel fűszerezik ezt a kedves történetet, mint: Az egy kis cigaretta, a Tündérkirálynő légy a párom, vagy a Gyere csókolj meg tubicám.


Huszka Jenő – Martos Ferenc: Lili bárónő, a Pesti Művész Színház előadásában, július 31-én este az operettet is becsempészi a fesztiválra      Fotó: Tokaj Katlanfesztivál


Fergeteges nyár esti szórakozás lesz augusztus elsején a Menopauza musical, amely a Játékszín előadása. A szereplők Hernádi Judit, Falusi Mariann, Tóth Enikő és Náray Erika. A rendező Tallós Rita. A történet ma játszódik, a New York-i Bloomingdale’s áruházban – de játszódhatna a világ bármelyik más áruházában is. A szereplőkkel azaz a négy nővel, is megesik az… Az, amiről nem szeretünk beszélni. Mert tabu. De most megdöntik… Ismerős sorsok, világhírű slágerek, ellenállhatatlan humor. A színpadon négy díva, négy csodálatos nő, akik mesterei a humornak és varázslatosan énekelnek.