394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Indul a hoki-vb! Célunk az elitben maradás

10perc.hu
2023. 05. 12.

A magyar jégkorong-válogatott egyértelmű célja, hogy bennmaradjon az elitosztályban a ma kezdődő tamperei-rigai világbajnokságon.

Újra randevút ad egymásnak a nemzetközi jégkorong elitje, hiszen ma kezdődik a tamperei-rigai világbajnokság. Ezúttal nem pártatlan szurkolóként nézhetjük a meccseket, ugyanis a hoki-vb csoportküzdelmeiben ott van a magyar válogatott, amely mindenképpen szeretne megragadni a legjobbak között.

Ehhez Kevin Constantine szövetségi kapitány alakulatának legjobb esetben egy győzelmet kell elérnie a hét forduló alatt. Hogy kik ellen? Nos, például a nemzetközi szövetség által kizárt orosz és fehérorosz együttes helyére felvitt Franciaország és Ausztria, vagy éppen az első fordulós dánok ellen.

De összecsapunk az NHL-sztárokat is a soraikban tudó Egyesült Államokkal, a legszűkebb elithez tartozó svédekkel, valamint a címvédő, olimpiai bajnok, világranglista-vezető, a hazai pálya előnyét is élvező finnekkel. De semmivel nem lesz könnyebb dolga a magyar válogatottnak a 2018-es phjongcshangi olimpián ezüstérmes németek ellen.


Támogatásban nem lesz hiány, rengeteg szurkoló kíséri el a válogatottat a vb-re     Fotó: MTI/Illyés Tibor


Papíron a magyarok egyetlen találkozón sem számíthatnak még pontszerzésre sem, ám egy-egy jó mérkőzéssel - vagy amire a csapatmottó utal: egyetlen jó pillanattal - okozhatnak meglepetést, erre leginkább a franciák és az osztrákok ellen lesz lehetőség, de a dánok elleni a nyitótalálkozó is tartogathat ilyet. Hokisaink már nem egyszer bizonyították, csodák márpedig léteznek!

Az első ellenfél szombaton Dánia lesz. A folytatásban vasárnap az Egyesült Államok, majd Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), az olimpiai és világbajnoki címvédő, világranglista-vezető házigazda Finnország (május 19.), aztán Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) vár a magyarokra.

A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió I/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.


A magyar válogatott ugyan kikapott Kanadától előkészületi meccsen, de az ott látott forma elég lehet a bennmaradáshoz     Fotó: MTI/Illyés Tibor



A magyar vb-keret

kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Bálizs Bence (JKH GKS Jastrzabie), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19)

hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (BJA), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJA), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)

csatárok: Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Corona Brasov), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJA), Papp Kristóf (Northern Michigan University), Sebők Balázs (Ilves), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK)

Főkép forrása:
MJSZ

További cikkek