392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A hétvégén Nyirádon száguldanak a terepralisok

10perc.hu
2021. 11. 04.
A hétvégén Nyirádon száguldanak a terepralisok

A Raid of the Champions elnevezésű versennyel zárul a tereprali országos bajnokság idei szezonja, s egyben ez lesz a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) következő állomása, valamint a lengyel bajnokság idényzáró viadala is.

Pénteken és szombaton a Nyírádon és környékén sorra kerülő Raid of the Champions elnevezésű versennyel zárul a tereprali országos bajnokság idei szezonja, s egyben ez lesz a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) következő állomása is. A versenyzőkre Nyírádon és környékén 237,2 kilométernyi gyorsasági szakasz vár, pénteken és szombaton is két-két szakaszt rendeznek meg.

A teljes hazai élmezőny ott lesz a futamon, melyen az autósok abszolút bajnoki címén kívül minden más kategóriában végső győztest avatnak. Az autósoknál a Miroslav Zapletal, Marek Sykora cseh, szlovák duót már nem lehet utolérni, de az egyes kategóriákban - csakúgy, mint a motorosoknál és a quadosoknál - itt dől el a bajnoki cím sorsa.

„Büszkén mondhatom, hogy 70 felett lesz az indulók száma, és a verseny igazi, nemzetközi megméretés lesz, mivel hat országból, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Ausztriából és természetesen Magyarországról érkeztek nevezések. Úgy érzem, méltó befejezése lesz ez az idei szezonnak" - fogalmazott Garamvölgyi Zoltán főszervező.

Főkép forrása:
Magyar Tereprallye/Pataky Péter

További cikkek