EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

A hétvégén Nyirádon száguldanak a terepralisok

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Magyar Tereprallye/Pataky Péter

A Raid of the Champions elnevezésű versennyel zárul a tereprali országos bajnokság idei szezonja, s egyben ez lesz a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) következő állomása, valamint a lengyel bajnokság idényzáró viadala is.

Pénteken és szombaton a Nyírádon és környékén sorra kerülő Raid of the Champions elnevezésű versennyel zárul a tereprali országos bajnokság idei szezonja, s egyben ez lesz a Közép-európai Zóna Bajnokság (CEZ) következő állomása is. A versenyzőkre Nyírádon és környékén 237,2 kilométernyi gyorsasági szakasz vár, pénteken és szombaton is két-két szakaszt rendeznek meg.

A teljes hazai élmezőny ott lesz a futamon, melyen az autósok abszolút bajnoki címén kívül minden más kategóriában végső győztest avatnak. Az autósoknál a Miroslav Zapletal, Marek Sykora cseh, szlovák duót már nem lehet utolérni, de az egyes kategóriákban - csakúgy, mint a motorosoknál és a quadosoknál - itt dől el a bajnoki cím sorsa.

„Büszkén mondhatom, hogy 70 felett lesz az indulók száma, és a verseny igazi, nemzetközi megméretés lesz, mivel hat országból, Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Romániából, Ausztriából és természetesen Magyarországról érkeztek nevezések. Úgy érzem, méltó befejezése lesz ez az idei szezonnak" - fogalmazott Garamvölgyi Zoltán főszervező.