392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hatalmas bravúr! Magyar győztese is van az Australian Opennek

10perc.hu
2023. 01. 29.
Hatalmas bravúr! Magyar győztese is van az Australian Opennek

A 2022-ben rendezett brazíliai siketlimpián ezüstérmes Máthé Gábor diadalmaskodott az idei év első Grand Slam-tornáján a hallássérülteknél.

Szép magyar siker született Melbourne-ben, ugyanis Máthé Gábor nyerte meg a hallássérültek küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A DEAC 37 éves játékosa a döntőben 6:4, 6:2-re verte a szlovák Marino Keglt.

Máthé - aki a párosban Grand Slam-bajnok Temesvári Andrea tanítványa - tavaly ezüstérmes volt a brazíliai siketlimpián, a siketek világranglistáján pedig a második helyen áll. Az Australian Openen idén először, bemutató jelleggel rendeztek a siketek számára egy háromnapos minitornát, a férfi és női mezőnybe is nyolc-nyolc játékos kapott meghívást.

A férfi egyesben Novak Djokovics tizedik alkalommal bizonyult a legjobbnak Melbourne-ben – a fináléban Sztefanosz Cicipaszt verte 6:3, 7:6, 7:6-ra –, ezzel utolérte Rafael Nadalt, hiszen a szerb világklasszis is immár 22-szeres Grand Slam-bajnok és hétfőtől újra világelső.

A hölgyeknél a fehérorosz Arina Szabalenka diadalmaskodott, miután a döntőben 4:6, 6:3, 6:4-re legyőzte a kazah Jelena Ribakinát. Szabalenkának egyesben ez az első GS-trófeája, ugyanakkor párosban tavaly itt győzni tudott.

Főkép forrása:
Facebook/Hungarian Tennis

További cikkek