392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Hát erre nem sokat lehet mondani – megint nem sikerült Luxemburgot legyőzni

10perc.hu
2022. 11. 17.
Hát erre nem sokat lehet mondani – megint nem sikerült Luxemburgot legyőzni

A magyar labdarúgó-válogatott 2-2-es döntetlent játszott Luxemburg vendégeként barátságos mérkőzésen.

Nagyon nehéz ilyenkor mit mondani, főleg akkor, amikor a magyar labdarúgó-válogatott nem is olyan régen oda-vissza megverte azt az Angliát, amely döntőt játszott a 2021-es Európa-bajnokságon, és a bukmékerek szerint esélyes a vasárnap kezdődő világbajnokság megnyerésére. És akkor a németek elleni idegenbeli győzelemről már ne is beszéljünk.

Ugyanis mondhatnak a stúdióban ülő szakkommentátorok bármit, Marco Rossi csapatának igenis le kellett volna győznie a futballhatalomnak igazán nem hívható Luxemburgot. Nem sikerült, megint nem sikerült, így a miniállam a legutóbbi két meccsen négy pontot vett el a magyaroktól, miközben mindkétszer két-két gólt lőtt a kapunkba.

Ráadásul az első 20 percben összetehettük a kezünket azért, hogy csak eggyel vezettek a hazaiak Gerson Rodrigues értékesített büntetőjével. Utána felébredt a magyar válogatott, Szalai Attila fejesével kiegyenlített, majd a találkozó nagyon kevés pozitívumaként az újonc, Németh András góllal debütált.

Az, hogy egy életre nem kellett megtanulnunk Curci nevét, azt egyedül Dibusz Dénesnek köszönhetjük. A csereként beállt és gólt lövő luxemburgi duplázását a Ferencváros kapusa hatalmas bravúrral hárította, így az igazi szégyen elmaradt.


Orbán és Szoboszlai vezette válogatott ezúttal nem villogott       Fotó: MTI/Kovács Tamás


A magyarok vasárnap 20.15-től Görögországot fogadják a Puskás Arénában. Ez lesz Dzsudzsák Balázs búcsúmeccse a nemzeti együttesben, 109. fellépésével pedig - Király Gábort megelőzve - egyedüli csúcstartóvá válik a válogatottságot illetően.


Barátságos mérkőzés

Luxemburg-Magyarország 2-2 (1-1)

Luxembourg, 3571 néző, v.: Jonathan Lardot (belga)

Luxemburg: Moris (Schon, a szünetben) - Jans, Mahmutovic, Olesen (Thill, a szünetben) - Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto - Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 91.) - De. Sinani (Lohei, 59.).

Magyarország: Dibusz - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) - Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) - Ádám (Németh A., 57.).

Gólszerzők: Rodrigues (7., 11-esből), Curci (78.), illetve Szalai A. (25.), Németh A. (67.)

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek