EUR: 371,06 Ft
USD: 344,40 Ft
CHF: 380,80 Ft
GBP: 431,74 Ft
RON: 74,74 Ft
RSD: 3,16 Ft

Mai névnap:

Hat aranyérmet várnak a szurkolók Tokióban

Sport
10perc.hu
2 éve
Kiemelt kép: MOB

A legtöbben, ötből négyen az úszás szakágtól várnak érmeket, de a válaszadók kétharmada a szintén hagyományosan jól szereplő kajak-kenu különítménytől is legalább dobogós helyezéseket vár.

Reprezentatív felmérés készült a Nyári Olimpiai Játékok hazai várakozásaival kapcsolatban. Az Opinio kutatása szerint a 16-59 közötti korosztály közel kilencven százaléka hallott arról, hogy tavaly a koronavírus járvány miatt elmaradtak a Nyári Olimpiai Játékok. Úgy tűnik, a férfiak valamivel jobban tájékozottak a sportkérdésekben, a nőknek csak 83%-a emlékezett a tokiói évhalasztásra, a férfiaknál 94% volt ez az arány.

Átlagosan hat aranyéremre számítanak a magyar küldöttségtől, de a megkérdezettek 12 százaléka akár 12-nél több magyar aranyat is el tudnak képzelni. A megkérdezettek több, mint egyharmada (34%) hat és tíz közé tette az aranynál kevésbé csillogó érmek számát, de nem sokkal voltak kevesebben, akik 11-15 közötti ezüst és bronzérem bezsebelésére tippeltek.

A legtöbben, ötből négyen az úszás szakágtól várnak érmeket, de a válaszadók kétharmada a szintén hagyományosan jól szereplő kajak-kenu különítménytől is legalább dobogós helyezéseket vár. Mindössze a megkérdezettek négy százaléka olyan borúlátó, hogy egyetlen aranyéremre sem számít Tokióban.A rendezés biztonságával kapcsolatban megosztott a közvélemény, de a többség szerint az előírások betartása mellett alacsony kockázattal lebonyolítható a világesemény. Érdekesség, hogy a válaszadók mindössze 7%-a gondolja minden szempontból kockázatmentesnek az Olimpia megrendezését, míg a válaszadók több mint egyharmada (41%) nagyon kockázatosnak gondolja a jelenlegi helyzetben egy ekkora rendezvény megtartását.

Nem lehet mondani, hogy nagyon sokan tervezik rendszeresen követni az eseményeket (18%), de a férfiak közel fele (42%), a nők több, mint harmada (35%) legalább alkalmanként követni tervezi a sportközvetítéseket. A válaszadók átlagosan egyharmada nem tervezi, hogy követné az olimpiát, míg 6%-uk csak a kedvenc sportágaiban fogja nyomon követni a fejleményeket. A leginkább a diplomások fejezték ki érdeklődésüket, míg a nyolc osztályos végzettségűek esetében a legnagyobb az elutasítás a közvetítések követése iránt.