393.00 Ft

369.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Három magyar szakasz lesz a 2022-es Girón

10perc.hu
2021. 11. 03.

Jövőre, május 6-án, pénteken a Budapest-Visegrád etappal kezdődik, egy fővárosi időfutammal, majd egy Kaposvár-Balatonfüred szakasszal folytatódik a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny.

Most már egészen biztosra vehetjük, hogy jövőre Magyarországra látogat a világ egyik leghíresebb országúti kerékpáros körversenye, a 105. Giro d'Italia. Paolo Bellino, a olasz körversenyt szervező RCS Sport igazgatója bejelentette, hogy a program május 4-én, szerdán a Hősök terén kezdődik egy csapatbemutatóval.

Az éles verseny két nappal később a 195 km-es Budapest-Visegrád szakasszal veszi kezdetét, amely során Székesfehérváron és Esztergomban is lesz egy-egy részhajrá. Május 7-én, szombaton egy 9,2 km hosszú egyéni időfutam lesz Budapest szívében: a kerekesek a Hősök teréről indulnak és a Budai Várba érkeznek.

A harmadik, egyben utolsó magyarországi szakasz május 8-án, vasárnap startol Kaposvárról, és Nagykanizsán, Badacsonyon, valamint át Balatonfüredig teker majd a mezőny. A versenyzők a 201 km-es harmadik szakasz után visszatérnek Olaszországba, majd egy pihenőnap után május 10-én folytatják a versenyt.

Főkép forrása:
Facebook/Valter Attila

További cikkek