EUR: 380,98 Ft
USD: 350,39 Ft
CHF: 382,48 Ft
GBP: 432,87 Ft
RON: 76,97 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Ha a fiúknak nem megy, majd a lányok – százezren kíváncsiak a női Barcára

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: Twitter

Március 30-án telt ház, közel 100 ezer néző előtt fogadja az FC Barcelona Femení, azaz a klub női labdarúgócsapata a Real Madridot Bajnokok Ligája mérkőzésen.

A női Bajnokok Ligája egyik negyeddöntős párharcának visszavágója lesz a barcelonai találkozó, amit a hatalmas érdeklődésre való tekintettel – rendhagyó módon – a Camp Nou stadionban rendeznek meg, ugyanis a március 30-i női El Classico-ra nem kevesebben, mint 100 ezren vettek jegyet elővételben.

A meccs további pikantériája, hogy az egyébként a klub férfi labdarúgócsapata otthonául szolgáló létesítmény kihasználtsága az utóbbi időben az 50 százalékot sem érte el. Persze ezen ne csodálkozzon senki, hiszen a férfi csapat története legmélyebb gödrében van, éppen tegnap késő este, hosszabbítás után esett kis a Király Kupa nyolcaddöntőjében, miután 3-2-re kikapott az Athletic Bilbao otthonában. 

Eljön tehát az az idő, amikor – ha csak egy meccs erejéig is – a női labdarúgók válnak a város és egész Katalónia első számú kedvenceivé. Arról, hogy valaha rendeztek-e már női focimeccset ilyen nagyszámú közönség előtt, nem szól a fáma.