393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Győzelem Szlovákiában, élnek az Eb-remények

10perc.hu
2021. 02. 05.

A magyar női kosárlabda-válogatott 65-57-re legyőzte Szlovákiát Pöstyénben az Európa-bajnoki selejtezősorozatban vívott utolsó mérkőzésén, ezzel megőrizte az esélyét arra, hogy kijusson a júniusi Eb-re.

Ami az előzményeket illeti, a női kosárlabda válogatott a lehető legjobb összeállításban léphetett Pöstyénben pályára, hiszen egyrészt csatlakozott a kerethez a Spanyolországban légióskodó Raksányi Krisztina csapatkapitány, másrészt egy meccsre visszatért Fegyverneky Zsófia. Székely Norbert szövetségi kapitány együttese végig remekül játszva végül nyolcpontos, 65-57-es sikert aratott a szlovákok felett.

A magyarok ezzel befejezték az Eb-selejtező csoportmeccseit és amíg kétszer legyőzték Szlovákiát, addig kétszer vereséget szenvedtek a hollandoktól. A kilenc selejtezőcsoportból a győztesek és az öt legjobb második jut tovább. A magyar válogatott ezzel a sikerrel reális továbbjutási esélyt teremtett a maga számára, de a sorsa a többi meccs eredményétől függ. Egy biztos, a H csoportban holnap a Hollandia-Szlovákia találkozó kimenetelétől függően az első vagy a második helyen zárnak a magyarok a trióban.

„Nem volt teljes összeomlás a harmadik negyed után, ismét megmutattuk, hogy miért lettünk hetedikek a 2019-es Eb-n. Előzőleg készültünk a hullámvölgyekre mentálisan. Remélem, ki tudjuk szurkolni szombaton azokat az eredményeket, amelyek a továbbjutásunkhoz vezetnek. Mi a négy meccsünkből hármat idegenben játszottunk, ami a mai zárást illeti, nem tudom, hogy ez a nyolcpontos siker elég lesz-e a végelszámolásnál. Imádkozunk, hogy így legyen" – nyilatkozta Székely Norbert szövetségi kapitány az M4 Sport csatornának.

Főkép forrása:
Facebook/MKOSZ

További cikkek