392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Győzelem itt, vereség ott

10perc.hu
2021. 02. 19.
Győzelem itt, vereség ott

Ami sikerült a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdázóinak – házigazdaként 34-33-ra legyőzte az északmacedón Vardar Szkopje csapatát a BL-ben –, az sajnos nem sikerült a férfi kosárlabda-válogatottnak, amely az Európa-bajnokságra való kijutásért folytatott harcban kikapott a címvédő szlovénektől.

Ahogy azt reméltük az idegenben aratott győzelem után – 28-26-ra nyerték a szegediek Szkopjéban – a Tisza-partiak ezúttal hazai pályán győzték le a korábbi BL-győztes északmacedón Vardar gárdáját: a MOL-Pick Szeged 34-33-ra verte ellenfelét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A két csapat 12. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat macedón siker mellett a szegediek negyedszer győztek. Az öt győzelemmel és öt vereséggel az A csoport ötödik helyén álló MOL-Pick Szeged jövő csütörtökön a lengyel Lomza Vive Kielce csapatát fogadja.



A magyar férfi kosárlabda-válogatott igencsak előnyös helyzetben várta az Európa-bajnoki selejtezők folytatását, hisz a hátralévő négy fordulóból mindössze egy meccset kell megnyernie ahhoz, hogy kijusson a kontinensviadalra. Nos, ezt a lépést az első találkozón nem sikerült megtennie a magyaroknak, ugyanis 84-72-re kikaptak a címvédő szlovénoktól a kijevi buboréktornán. Persze gond egy szál se, ugyanis a magyarok a hátralévő három meccsükön még begyűjthetik az Eb-szerepléshez szükséges egy győzelmet.

Főkép forrása:
MTI/Rosta Tibor

További cikkek