393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Kultúra

Gilda-díjas lett a Hab című film

10perc.hu
2020. 11. 30.
Gilda-díjas lett a Hab című film

Lakos Nóra Hab című romantikus vígjátéka nyerte a firenzei Cinema e Donne nemzetközi filmfesztivál legjobbját illető Gilda-díjat.

Pontosan 42. alkalommal rendezték meg Firenzében online a női filmek nemzetközi fesztiválját november 25. és 27. között. A nagy múltú rendezvény, amelynek versenyprogramjában az idén 23 kurrens mozifilm szerepelt a nemzetközi palettáról, magyar sikerrel zárult: Lakos Nóra Hab című filmje elnyerte a fesztivál legjobb mozifilmjét illető Gilda-díjat. A zsűri az indoklásában méltatta az édes-kesernyés romantikus vígjáték iróniáját, társadalomkritikáját és humorát.

Hab rendezői székében első mozifilmjével mutatkozott be Lakos Nóra, akinek rövid- és dokumentumfilmjei már számos nemzetközi fesztiválon szerepeltek és nyertek díjakat. Mint elmondta, a Hab klasszikus vígjátéki alapokra helyezett romantikus komédia, sok zenével, humorral és francia eleganciával, különleges, meseszerű látványvilággal. A filmben valós párkapcsolati helyzetek és archetipikus karakterek jelennek meg, így magukra ismerhetnek azok, akik nem mernek elköteleződni, vagy épp képtelenek elszakadni egy szerelemtől, de tükröt kapnak a már évek óta házasságban élők is.



Kerekes Vica a Hab című filmben egy szenvedélyes és elszánt cukrászlány karakterét kelti életre, aki mindenre hajlandó, hogy megmentse vállalkozását és visszaszerezze élete szerelmét. A színésznőt - nemzetközi szerepei mellett - az Egynyári kaland és az Apró mesék című filmből is ismerheti a közönség. Filmbéli partnerét, a megrögzött nőcsábász és alkalmi vőlegénypótlékot játszó fogorvost, Mátray László játssza, aki többek között a Kojot és a Seveled című mozifilmekben volt látható.

Főkép forrása:
port.hu

További cikkek