393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Forma-3: a Team Motopark szerződtette Keszthelyi Vivient!

10perc.hu
2021. 03. 30.

A 20 esztendős magyar autóversenyző a Forma 1-es Portugál Nagydíjon, április 30-án debütál az F3 Euroformula Openben.

Fantasztikus hír a hazai autósport rajongóinak, hogy a 2021-ben az Euroformula Openben induló Team Motopark Forma-3-as csapata hivatalosan bejelentette, hogy Keszthelyi Vivien a 2021-es szezonban náluk folytatja pályafutását. A 20 esztendős magyar versenyző a csapattal közös teszteken mutatott teljesítményével vívta ki, hogy az istálló szerződtette őt erre a szezonra.

A Team Motoparktól számos pilóta jutott már el a Forma-1-ig, köztük Max Verstappen, Valtteri Bottas vagy éppen az ebben az évben debütáló Yuki Tsunoda. A magyar versenyző új csapattársa az a Jak Crawford (Egyesült Államok) lesz.

Vivien az első magyar autóversenyzőnő a sorozatban, és az április 30-án rendezendő F1-es Portugál Nagydíj betétfutamán mutatkozik be új csapatában. A sorozat júliusban a Hungaroringre is ellátogat, a tervek szerint 9 helyszínen - többek között Monzában, Spa-Francorchamps-ban, Imolában és az osztrák Red Bull Ringen -, 27 futamból áll majd.


A 20 esztendős magyar versenyző a csapattal közös teszteken mutatott teljesítményével vívta ki, hogy az istálló szerződtette őt erre a szezonra      Fotó: Team Motopark


„Nagyon örülök, hogy a csapatunkban üdvözölhetem Vivient az Euroformula Open 2021-es szezonjában. Hosszú múltra tekintünk vissza, remek eredményeket produkáltunk korábban, és alig várjuk, hogy ezt Viviennel is folytathassuk. Nagyon jó teszteket hajtottunk végre vele 2020 telén, és bízunk benne, hogy mindenben támogatni tudjuk, ami szükséges ahhoz, hogy nyilvánvaló tehetsége jó eredményekkel párosuljon a Forma-3-ban” – mondta Timo Rumpfkeil, a Team Motopark csapatfőnöke

Keszthelyi Vivien köszönetet mondott a Team Motoparknak, és mindenkinek, aki a közös munka során hozzásegítette ahhoz, hogy már 20 évesen ott tartson, ahol most. Az ifjú pilóta a privát teszteken már vezethette az idei Forma-3-as autót, valamint a szerdán Spaban kezdődő első hivatalos kollektív teszten is beleülhet majd a Dallara 320-ba.


Vivien az első magyar autóversenyzőnő a sorozatban, és az április 30-án rendezendő F1-es Portugál Nagydíj betétfutamán mutatkozik be új csapatában      Fotó: Team Motopark


„Én mindig hittem benne, hogy eljuthatok idáig, most viszont annyira örülök, hogy alig találom a szavakat. Köszönettel tartozom szüleimnek, az Audi Sport szakmai vezetőségének és a támogatóknak, akik a pályafutásom elején lehetőséget biztosítottak, hogy minden tőlem telhetőt megtehessek az autósportban. Büszke vagyok rá, hogy magyar pilótaként topcsapattól kaptam esélyt a királykategóriáig eljutni. Ez, mint tudjuk, nemzetközi szinten nagyon keveseknek adatik meg, különösen a női pilóták közül. Talán két-három autóversenyzőnő mondhatja el magáról a világon” – mondta Keszthelyi.

Főkép forrása:
Team Motorpark

További cikkek