392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fölényes magyar siker Szerbia ellen

10perc.hu
2020. 12. 06.
Fölényes magyar siker Szerbia ellen

A magyar női kézilabda-válogatott 38-26-ra legyőzte Szerbia csapatát a dániai Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, így ha legyőzi kedden a hollandokat, még akár csoportelső is lehet.

Nagyon összekapta magát a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokság csoportkörének második meccsére. A horvátoktól elszenvedett meglepő vereség után nagyon simán, 38-26-ra legyőzték a magyarok azt a Szerbiát, amelyik az első körben négy góllal verte a világbajnok Hollandiát. Magyarország kedden 20.30-kor játszanak a hollandokkal, és a körbeverések miatt egy esetleges sikerrel még csoportelsőként is bejuthat a középdöntőbe.

A szerbek egyetlen alkalommal sem vezettek a találkozón, amelynek legeredményesebb játékosa Szöllősi-Zácsik Szandra volt, aki 12 lövésből tíz gólt dobott. A két csapat hatodik egymás elleni mérkőzésén két szerb siker mellett negyedszer győztek a magyarok. A magyar kapusok közül Bíró Blanka 14 védéssel és egy góllal, Szikora Melinda pedig két hárítással járult hozzá a sikerhez. Érdekesség, hogy a magyar együttes beállóból egyszer sem volt eredményes, és egyik játékosát sem állították ki.

„Jó, hogy így tudott reagálni a csapat a horvátok elleni fiaskó után. mi is, mondhatni hangnemet váltottunk, felhívtuk a figyelmet a céljainkra, hogy miért is vagyunk itt. Bár nem is ezzel volt gond, sokkal inkább azzal, hogy régen játszott együtt ez a csapat, illetve van, akinek ez az első felnőtt világversenye. Ma jól kézilabdáztunk, mindenki jó formát mutatott. Ilyen egységes csapatot, magyar játékot szeretnénk még a továbbiakban is látni” – nyilatkozta az mksz.hu portálnak Danyi Gábor, a válogatott egyik kapitánya.

Főkép forrása:
fradi.hu

További cikkek