392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: zokogva távozik Ronaldo, a világ nem hisz a szemének a marokkói csoda láttán

10perc.hu
2022. 12. 10.
Foci-vb: zokogva távozik Ronaldo, a világ nem hisz a szemének a marokkói csoda láttán

Marokkó rendkívül szervezett játékkal és némi szerencsével 1–0-ra legyőzte Portugáliát, ezzel bejutott a katari labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe.

Ebben a pillanatban vajon kinek jut eszébe az, hogy amikor hónapokkal ezelőtt Valid Regragi lett a marokkói válogatott kapitánya, aki kissé felforgatta a keretet – például kihagyta a Fradiban játszó Mmaee-testvéreket –, azzal vádolták meg, hogy politikai akarat alapján hozza a döntéseit. Erre ma mi történt? A sportág történetében először vb-elődöntős lett az általa vezetett afrikai válogatott.

Mielőtt elkezd valaki arról beszélni, hogy Marokkó nem játszik szépen, nem játszik támadó focit, gyorsan állapítsuk meg Regrari olyan stabil védekezésből indított, kontrákra épülő stílust vitt el csapatával a tökéletes szintig, amit már most sokan irigyelnek. Ugyanis Marokkó – ezt nem először írjuk le – ott van a legjobb négy között.

Olyan csapatok nem tudtak gólt lőni Bunu kapujába, mint a már szintén elődöntős horvátok, a belgák, a spanyolok és most a portugálok, egyedül a három vereséggel távozó Kanada talált be a hálójukba. Mindeközben egyik meccsüket sem veszítették el.


A marokkói szurkolók nem hisznek a szemüknek, a válogatott már elődöntős a vb-n      Fotó: DPPI Media/Jean Marie Hervio


Hogy meddig jutnak el, az nagy kérdés. Mindenesetre, aki eddig nevetett Regrari kijelentésén, miszerint a játékosok – akiknek nagyrésze európai sztárklubokban játszik és nem a kispadon ül – már elhiszik, hogy megnyerhetik a vb-t, az lassan elkezdheti komolyan venni a marokkói kapitány szavait.

A másik oldalon természetesen hatalmas a csalódás, hiszen Portugália és a szurkolók is azt gondolták, a svájciak kiütését követően már meg sem állnak minimum a döntőig. Aztán ahogy Brazília, úgy ők is mehetnek haza. És ahogy Neymar, úgy Cristiano Ronaldo is zokogva hagyta el a pályát. Siratva ezzel a saját és válogatottja soha be nem teljesülő álmát.



Világbajnokság, negyeddöntő
Marokkó–Portugália 1–0 (1–0)
Doha, al-Tumama Stadion, 44 ezer néző. Jv.: Tello (argentin)
Marokkó: Bunu – Hakimi, el-Jamik, Szaissz (Dari, 57.), Attijat Allah – Amrabat – Unahi, Amallah (Seddira, 65.) – Zijes (Abuhlal, 82.), en-Nesziri (Benun, 65.), Bufal (Dzsabran, 82.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Portugália: Diogo Costa – Dalot (Horta, 79.), Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro (Joao Cancelo, 51.) – Otávio (Vitinha, 69.), Neves (Cristiano Ronaldo, 51.) – Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Joao Félix – Goncalo Ramos (R. Leao, 69.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.
Gólszerző: en-Nesziri (42.)
Kiállítva: Seddira (90+3.)

Főkép forrása:
DPPI Media/Jean Catuffe

További cikkek