393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: teljesen elfogyott Marokkó a végére, Modric bronzéremmel köszönt el a világbajnoki szerepléstől

10perc.hu
2022. 12. 17.
Foci-vb: teljesen elfogyott Marokkó a végére, Modric bronzéremmel köszönt el a világbajnoki szerepléstől

Horvátország 2–1-re legyőzte Marokkót a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik helyéért zajló mérkőzésén, így a négy évvel ezelőtti ezüst után, az 1998-as dobogót követően másodjára lett bronzérmes.

Keretbe foglalta a katari labdarúgó-világbajnokságon való szereplését a horvát és a marokkói válogatott, hiszen az F-csoportban egymás ellen kezdték meg a menetelésüket, amit meglepetésre a vb bronzmeccsén fejeztek be. Az első meccs szinte senkiben nem maradt meg, hiszen a világbajnokság egyik legunalmasabb találkozóján a két válogatott 0-0-ra végzett.

Amint azt sejteni lehetett, ezúttal minden más lesz… Horvátország mindenképpen éremmel akarta búcsúztatni a világbajnokságon való szerepléstől csapatkapitányát, Luka Modricot, míg Marokkó az afrikai kontinens és az arab világ számára szerette volna megnyerni a történelmi medált.

Ennek megfelelően a két csapat az első félidőben fantasztikus, nyílt sisakos játékkal rukkolt elő, és a horvátok olyan góllal szereztek vezetést a vb felfedezettjének, Gvardiolnak a fejesével, amilyet maximum a Balatonon látunk, amikor megszárad a labda a levegőben.

Szerencsére nem estek össze Zijesék, így Marokkó – szintén fejesből – két perc alatt egyenlített Dari révén, azaz a hátvédek igencsak gólerősen kezdték a találkozót. Helyzet itt, helyzet ott – ám a 42. percig több találat nem esett.

Ám érdemes volt várni, ugyanis az ezúttal a kezdőben helyet kapó Orsic olyan gólt csavart a kapufa segítségével a kint álló Bunu feje felett a marokkói kapuba, hogyha ezt mondjuk Messi lövi, az idei Aranylabdára már rá is vésték volna a nevét, illetve hónapokig ennek az ismétlését nézhetnénk a különböző sportcsatornákon.

Ezzel azonban el is lőtték a puskaporukat a csapatok, és a második félidőben a lesipuskás en-Nesziri ordító lehetőségén kívül – hatalmasat védett Livakovic – maximum azon idegeskedtek a csapatok és a nézők, hogy a katari bíró a VAR-szobával együtt nagyon nem tudott felnőni a mérkőzés színvonalához.

Olyan büntetőt és egyéb szabálytalanságot nem fújt be al-Dzsasszim, hogy azok nemhogy a pályáról, de még a Holdról is jól látszódtak. Nem véletlen, hogy a FIFA vezetőin kívül mindenki félt attól, hogy a katari bíró és a kínai VAR-bjró alkalmas-e erre a feladatra. Mostanra kiderült: nem.



Mindenesetre mindkét csapat történelmet írt, és Luka Modric egy bronzéremmel búcsúzhat el a világbajnokságon való szerepléstől.

Világbajnokság, bronzmérkőzés
Horvátország–Marokkó 2–1 (2–1)
Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 44 137 néző. Jv.: al-Dzsasszim (katari)
Horvátország: Livakovic – Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Perisic – Modric, Kovacic – Majer (Pasalic, 66.), Kramaric (Vlasic, 61.), Orsic (Jakic, 90+5.) – Livaja (B. Petkovic, 66.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic.
Marokkó: Bunu – Hakimi, Dari (Benun, 64.), el-Jamik (Amallah, 66.), Attijat Allah – Amrabat, Szabiri (Sair, a szünetben), el-Kannusz (Unahi, 56.) – Zijes, en-Nesziri, Bufal (Zaruri, 64.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerző: Gvardiol (7.), Orsic (42.), ill. Dari (9.)

Főkép forrása:
DPPI Media/Jean Catuffe

További cikkek