392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: negyeddöntőt ért Messi az argentinoknak

10perc.hu
2022. 12. 03.
Foci-vb: negyeddöntőt ért Messi az argentinoknak

Argentína lesz a hollandok ellenfele a negyeddöntőben a katari labdarúgó-világbajnokságon, mivel a szombati második nyolcaddöntős összecsapáson 2-1 legyőzte Ausztráliát.

Bármilyen páratlan is Lionel Messi pályafutása, egyetlenegy cím nagyon hiányzik a dicsőséglistájáról: a 35 éves zseni sosem volt világbajnok. Bármilyen hihetetlen, de pályája vége felé, éppen a katari labdarúgó-világbajnokságon teheti teljessé karrierjét.

Ugyanis a jelenlegi Argentína igenis vb-esélyes csapat, mára már túllépett a szaúdiak által okozott sokkon. Ráadásul Messi – akinek ez a mai nyolcaddöntő volt az 1000. hivatalos meccse – ezúttal nemcsak meglőtte pályafutása első egyenes kieséses szakaszban lőtt vb-gólját, hanem igazi vezére is volt csapatának.

Szükség is volt minderre, ugyanis az esélytelennek elkönyvelt ausztrálok nemcsak jól romboltak, és szilárdan tartották állásaikat, hanem a 77. percben, gyakorlatilag minden előzmény nélkül, szépítettek is. És ahhoz, hogy ne torkoljon hosszabbításba a mérkőzés, az argentin kapus, Emiliano Martínez is hozzátette a magáét, amikor a 97. percben hatalmas bravúrral Garang Kuol közeli lövését.

Az argentinok Hollandia ellen folytatják, akikkel szemben eddig egy vb-döntőt és egy elődöntőt is megnyertek. Az elsőt hosszabbításban, a másodikat büntetőpárbajban.

Világbajnokság, nyolcaddöntő
Argentína–Ausztrália 2–1 (1–0)
Al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion, 45 032 néző. Jv.: Szymon Marciniak (lengyel)
Argentína: E. Martínez – Molina (Palacios, 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 72.) – De Paul, E. Fernández, Mac Allister (Montiel, 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez, 50.), Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 71.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni.
Ausztrália: Ryan – Degenek (Karacic, 71.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 71.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic, 58.) – McGree (Goodwin, 68.), Duke (MacLaren, 71.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gólszerző: Messi (35.), J. Álvarez (57.), ill. E. Fernández (77. – öngól)

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastien Al-Saqqa

További cikkek