EUR: 380,99 Ft
USD: 349,85 Ft
CHF: 381,85 Ft
GBP: 432,66 Ft
RON: 76,95 Ft
RSD: 3,25 Ft

Mai névnap:

Foci-vb: megvan a világbajnokság álomtizenegye, az argentinok 42 millió dollárt kapnak az arany mellé

Foci-VB
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: DPPI Media/Sebastian El-Saqqa

A friss világbajnoktól három játékost választott be álomcsapatába a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

Vége a katari labdarúgó-világbajnokságnak, és egyre másra látnak napvilágot a különböző adatok a vb-vel kapcsolatosan. A labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS nyilvánosságra hozta a világbajnokság álomtizenegyét.

A listán mindössze hárman szerepelnek a vb-címet szerző Argentínából. A katari világbajnokság legjobb kapusa címet kiérdemlő Emiliano Martínez mellett a torna legjobb futballistája, Lionel Messi és csatártársa, Julian Álvarez kapott helyet. Mellettük három-három francia és marokkói, valamint két horvát játékos kapott helyet.

Az IFFHS álomcsapata: Emiliano Martínez (Argentína) – Asraf Hakimi (Marokkó), Romain Szaissz (Marokkó), Josko Gvardiol (Horvátország), Theo Hernandez (Franciaország) – Szofjan Amrabat (Marokkó), Luka Modric (Horvátország), Antoine Griezmann (Franciaország) – Lionel Messi (Argentína), Julian Álvarez (Argentína), Kylian Mbappé (Franciaország).


Kylian Mbappé nemcsak a torna gólkirálya lett, hanem beválasztották a vb álomcsapatába     Fotó: DPPI Media/Sebastian El-Saqqa


A dicsőség mellett jelentős anyagi siker is érte az argentínokat, akik a vb-arany mellé 42 millió dollárt is nyertek. Azt nem lehet tudni, hogy az argentinok pontosan milyen arányban osztoznak a pénzdíjon, négy évvel ezelőtt a francia játékosok között a teljes jutalom 30 százalékát osztották szét, ez fejenként több mint 350 ezer dollárt jelentett.

A The Athletic kimutatása szerint a torna összdíjazása 440 millió dollár volt, a csoportkör után búcsúzott csapatok 9 millióval gazdagodtak. A nyolcaddöntős válogatottak 13 millió, a nyolc között elvérző együttesek pedig 17 millió dollárral vigasztalódhattak. Az elődöntő vesztesei közül a végül negyedik Marokkó 25 millió, a bronzérmes Horvátország pedig 27 millió dollárt kapott. A drámai finálét elbukó franciák 30 millió dollárral térhetnek haza.