392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Mbappé jutalomjátéka, Giroud gólrekordja – negyeddöntősök a franciák

10perc.hu
2022. 12. 04.
Foci-vb: Mbappé jutalomjátéka, Giroud gólrekordja – negyeddöntősök a franciák

A címvédő Franciaország 3-1-re legyőzte a lengyel csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi első nyolcaddöntőjében.

Amikor kiderült, hogy Pogba, Nkundu és az idei Aranylabdás Benzema sérülés miatt nem lesz ott a katari labdarúgó-világbajnokságon, sokan azt mondták, a címvédőnek igencsak csökkentek az esélyei az újabb vb-aranyra. Azóta kiderült, mindenki helyettesíthető.

Elől Mbappé és Giroud abszolút elfelejteti Benzema hiányát, ketten együtt már nyolc találatnál járnak. A háromgólos, 36 éves Giroud ezzel abszolút rekorder lett, hisz 52 találatával már egyedül vezeti a francia válogatott góllövőlistáját, míg az öt találattal álló 23 éves Mbappé egy bizonyos Eusebio rekordját adta át a múltnak, és immár ő a legfiatalabb, aki világbajnokságon eléri a 9 találatot.

Ráadásul a francia válogatott szemre is tetszetős, nagyon szép, és roppant eredményes focit játszik a világbajnokságon. Azaz, hiányozzon közülük bárki, a vb egyik legnagyobb esélyesei. És ezt a lengyelek ellen is bebizonyították, akik viszont csalódást okoztak.

Főleg a rettegett középcsatáruk, Lewandowski, aki igazából semmit sem tudott hozzátenni a lengyel válogatott játékához. A mostani meccsen is – némi túlzással – addig rúghatta a megítélt büntetőt, amíg sikerült végre valahára 11-esből is betalálnia. Kiderült, megfelelő társak nélkül ő sem tudja a világot megváltani.

Világbajnokság, nyolcaddöntő
Franciaország–Lengyelország 3–1 (1–0)
Doha, al-Tumama Stadion, 40 989 néző. Jv.: Valenzuela (venezuelai)
Franciaország: Lloris – Koundé (Disasi, 90+2.), Varane, Upamecano, Théo Hernandez – Tchouaméni (Y. Fofana, 66.), Rabiot – O. Dembélé (Coman, 76.), Griezmann, Mbappé – Giroud (Thuram, 76.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Lengyelország: Szczesny – Cash, Glik, Kiwior (Bednarek, 87.), Bereszynski – Krychowiak (Bielik, 71.) – Kaminski (Zalewski, 71.), Zielinski, D. Szymanski (Milik, 64.), Frankowski (Grosicki, 87.) – Lewandowski. Szövetségi kapitány: Czeslaw Michniewicz.
Gólszerző: Giroud (44.), Mbappé (74., 90+1.), ill. Lewandowski (90+9. – 11-esből)

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastien El-Saqqa

További cikkek