394.25 Ft

369.98 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: Marokkó beárazta a belgákat a meglepetések napján

10perc.hu
2022. 11. 27.

Marokkó 2–0-ra múlta felül Belgiumot a Katarban zajló világbajnokság F-csoportjának második vasárnapi mérkőzésén.

Ki tudja, mi lesz a vasárnapi négy meccsből az utolsó kettőnek a végeredménye, ám az biztos, hogy ez a nap a katari labdarúgó-világbajnokság meglepetésnapjaként kerül majd be a köztudatba. Ugyanis a horvátoktól már pontot elcsenő Marokkó sokkal jobban játszva simán megverte a vb titkos esélyesének tartott Belgiumot.

Holott nem a legjobb előjellel kezdődött az észak-afrikaiak számára a találkozó. Ugyanis a világbajnokságok, sőt talán a nemzetközi futball történelmének legfurcsább kapuscseréjét kellett a marokkói kapitánynak végrehajtania.

Jasszin Bunu a himnuszok alatt ott állt a többiekkel, ám mire Marokkó összeállt a csapatfotózásra már Munir Mohamedi kapus került a képekre a „meccsre készen”. Történt, hogy a Sevilla kapusa jelezte, gond van a látásával, így Valid Regragi szövetségi kapitány nem kockáztatott, és a váltás mellett döntött.

A marokkóiakat azonban nem zavarta meg ez a közjáték, és a teljes meccs alatt sokkal jobban játszottak ellenfelüknél. Már az első félidőben vezetést is szerezhettek volna az észak-afrikaiak, ám a VAR-ozás után végül lest állapított meg a mexikói César Arturo Ramos játékvezető. pedig egészen fantasztikus gólt lőtt Zijes az oldalvonal mellől…

A második félidőben aztán kísértetiesen hasonló helyzetből, az alapvonal közeléből néhány perccel korábban beálló Abdelhamid Szabiri lőtt Courtois hálójába. Aztán jött a hosszabbításban egy villámgyors marokkói kontra, melynek végén Zakarja Abuhlal állította be a 2–0-s végeredményt.

Az „Atlasz oroszlánjai” ezzel a csoport élére ugrottak, és alaposan megnőtt az esélyük a továbbjutásra.


Courtois most nem tudta megakadályozni a belgák vereségét      Fotó: FIFA.com


F-csoport, 2. forduló
Belgium–Marokkó 0–2 (0-0)
Doha, al-Tumama Stadion. 43 738 néző. Jv.: César Arturo Ramos (mexikói)
Belgium: Courtois – Castagne, Alderweireld, Vertonghen – Meunier (Lukaku, (82.), Onana (Tielemans 60.,), Witsel, T. Hazard (Trossard, 76.) – De Bruyne, E. Hazard (Mertens, 60.) – Batshuayi (De Keteleare, 76.). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.
Marokkó: M. Mohamedi – Hakimi (Attijat Allah, 68.), Szaissz, Agerd, Mazraui – Unahi (el-Jamik, 79), Amrabat, Amallah (Szabiri, 68.) – Zijes, en-Nesziri (Hamdallah 72.), Bufal (Abouhlal, 72.). Szövetségi kapitány: Valid Regragi.
Gólszerző: Szabiri (73.), Abouhlal (90+2.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek