393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: kinek hiányzik Ronaldo, ha a helyén játszó Goncalo Ramos triplázott

10perc.hu
2022. 12. 06.

Ezúttal Portugália gálázott a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében, miután 6-1-re legyőzte Svájcot.

Vélhetően erre nem sokan számítottak, hogy Portugália kihagyja a kezdőcsapatából ikonját, a 37 éves Cristiano Ronaldót. A 195-szörös válogatottat tizennégy év után csak a cserepadon kapott helyet, ám a portugál válogatott megmutatta, nélküle is képes fantasztikus játékra. Érdekesség, hogy CR a 2008-as Európa-bajnokságon Svájc ellen kezdett a kispadon, éppen úgy, mint a katari világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Fernando Santos előhúzta Ronaldo helyére Goncalo Ramost, és a Benfica 21 éves támadója egy triplával és egy gólpasszal igazolta, a kapitány jól döntött. Annak is fontos üzenete volt, hogy a 73. percben – meghajolva a közönség követelése előtt – éppen Ramos helyére állt be Ronaldo.

A portugálok másik legendája, Pepe is történelmet írt. A 39 éves, 283 napos hátvéd gyönyörű fejesgólt szerzett, és ezzel ő lett minden idők legidősebb játékosa, aki gólt szerzett egy világbajnokság egyenes kieséses szakaszában.

Világbajnokság, nyolcaddöntő

Portugália-Svájc 6-1 (2-0)

Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 83 720 néző. Jv.: C. Ramos (mexikói)

Portugália: Diogo Costa – Dalot, Pepe, Rúben Dias, R. Guerreiro – Otávio (Vitinha, 74.), W. Carvalho, Bernardo Silva (Neves, 82.) – Bruno Fernandes (Leao, 87.) – Goncalo Ramos (C. Ronaldo, 73.), Joao Félix (Horta, 74.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos.

Svájc: Sommer – E. Fernandes, Schär (Cömert, a szünetben), Akanji, R. Rodríguez – Freuler (Zakaria, 54.), G. Xhaka – Shaqiri, Sow (Seferovic, 54.), R. Vargas (Okafor, 66.) – Embolo (Jashari, 89.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.

Gólszerző: Goncalo Ramos (17., 51., 67.), Pepe (33.), R. Guerreiro (56.), Leao (90+2.), ill. Akanji (58.)

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastian El-Saqqa

További cikkek