393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: így kell egy címvédőnek bemutatkozni – a franciák lazán kiütötték az ausztrálokat

10perc.hu
2022. 11. 22.
Foci-vb: így kell egy címvédőnek bemutatkozni – a franciák lazán kiütötték az ausztrálokat

Franciaország hátrányból fordított, s diadalmaskodott 4–1-re Ausztrália felett a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság D-csoportjában.

Újabb nagy esélyes, a címvédő Franciaország mutatkozott be a katari labdarúgó-világbajnokságon, és a csapat – ugyanúgy, mint a nagy vetélytárs angolok – fölényes győzelemmel igazolta, nem légből kapott álom az újabb vb-cím. Ráadásul mindezt úgy, hogy az idei Aranylabdás Karim Benzema már a helyszínen készülve megsérült, így a franciák elvesztették a legjobb csatárukat.

Ám maradt még bőven támadó, és vélhetően sok szurkoló nagy tételben fogadná meg, hogy a Giroud, Mbappé, Griezmann trió bármelyik válogatottba beférne. Vélhetően a kezdőbe… Az AC Milan centere, Giroud úgy tűnik, képes lesz mindenben pótolni Benzemát, amit már az ausztrálok ellen el is kezdett.

Ugyanis betalált lábbal és fejjel, és ezzel utolérte Thierry Henryt a válogatottsági góllövőlistán, mindketten 51-51 alkalommal találtak be az ellenfél hálójába. Elnézve Giroud formáját, vélhetően nem sokáig marad fenn kettejük társbérlete. Egyébként külön érdekesség, hogy a másik két francia gólszerző, Rabiot és Mbappé adta a gólpasszt az újdonsült rekordernek.

Ne feledjük, a találkozó azért nem úgy indult, hogy kiütéses francia siker lesz a vége, hiszen Goodwin révén már a 8. percben megszerezték a vezetést az ausztrálok, míg az első félidő hosszabbításában Irvine fejelt kapufát, azaz abszolút jól tartották magukat. Ám jött a második félidő.


D-csoport, 1. forduló:
Franciaország–Ausztrália 4–1 (2–1)
Al-Vakra, al-Dzsanub Stadion, 40 875 néző. Vezette: Gomes (dél-afrikai)
Franciaország: Lloris – Pavard (Koundé, 89.), Upamecano, Konaté, L. Hernandez (Théo Hernandez, 13.) – Tchouaméni (You. Fofana, 77.), Rabiot – Mbappé, Griezmann, O. Dembélé (Coman, 77.) – Giroud (Thuram, 89.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Ausztrália: Ryan – Atkinson (Degenek, 85.), Rowles, Souttar – Leckie, Mooy, McGree (Mabil, 73.), Duke (Cummings, 56.), Behich – Irvine (Baccus, 85.), Goodwin (Kuol, 73.). Szövetségi kapitány: Graham Arnold.
Gólszerző: Rabiot (27.), Giroud (32., 71.), Mbappé (68.), ill. Goodwin (9.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek