EUR: 385,90 Ft
USD: 354,52 Ft
CHF: 387,16 Ft
GBP: 436,63 Ft
RON: 78,41 Ft
RSD: 3,29 Ft

Mai névnap:

Foci-vb: A holland nagyvárosokban nem közvetítik nyilvánosan a Marokkó-Franciaország elődöntőt

Foci-VB
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: Illusztráció

A holland nagyvárosokban nem közvetítik nyilvánosan a Marokkó-Franciaország elődöntőt.

Négy holland nagyváros egyikében sem közvetítik nyilvánosan a katari labdarúgó-világbajnokság szerdai Franciaország-Marokkó mérkőzését, mert az afrikai válogatott korábbi győzelmeit követően zavargások törtek ki - írta a NlTimes hírportál.

Amszterdam a közbiztonságra hivatkozva nem engedélyezte a mérkőzés nyilvános kivetítését. "A békés szurkolók sincsenek biztonságban a randalírozóktól" - magyarázta a döntést Femke Halsema polgármester. Az amszterdami rendőrség várhatóan kockázatos területnek nyilvánítja a város több részét, ez pedig felhatalmazza a hatóságokat, hogy feltartóztassák és megmotozzák a járókelőket.

A hágai önkormányzat szóvivője szerint a bajkeverők a békés szurkolói tömeget használják fedezékként, a túlzsúfolt területeken nehéz őket szétválasztani. A város azon területein, ahol a korábbi zavargások kitörtek, szigorított ellenőrzéseket tart a rendőrség.

Utrecht és Rotterdam vezetése már korábban, a zavargások kitörése előtt döntött arról, hogy nem engedélyezi a vb-elődöntő nyilvános vetítését.

Múlt szombaton több tucatnyi embert vettek őrizetbe a rendbontásba torkolló ünneplés során, miután Marokkó legyőzte Portugáliát a labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel az első afrikai ország lett, amely bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.