393.93 Ft

368.88 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: hódított a brazil szamba, betáncolt Brazília a negyeddöntőbe

10perc.hu
2022. 12. 05.

Az ötszörös világbajnok Brazília 4–1-re legyőzte Dél-Koreát a katari labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntőjében.

Aki látta a Brazília-Dél-Korea nyolcaddöntő első félidejét a katari labdarúgó-világbajnokságon, az vélhetően a torna legszórakóztatóbb, leglátványosabb játékát hozó félidejét látta. Ugyanis a brazil válogatott egészen parádés 45 percet – és egy „kicsit” – varázsolt a gyepre, hogy erre nem lehet mást, csak csettinteni.

Valamennyi találat – még Neymar büntetője is – igazi brazilos volt, és ha a nagy beteg Pelé látta utódait focizni, vélhetően jobban érzi magát. És a gólokat követő tánc, amibe még a szövetségi kapitány, Tite is beszállt, olyan hangulatot varázsolt a stadionba, amilyenre tényleg csak a brazilok képesek.

És azért ejtsünk szót Dél-Koreáról is, akik a második félidőben méltó partnerei voltak Neymaréknak. Sőt, a brazil válogatott egyik legjobbja a minimum négy hatalmas bravúrt bemutató Allison volt, azaz az ázsiaiak akár még szoros meccset is vívhattak volna.

Szintén a meccs krónikájához tartozik, hogy a Brazília–Dél-Korea nyolcaddöntő volt az utolsó mérkőzés a 974 Stadionban a katari világbajnokságon. A főképp konténerekből épített stadiont már a mérkőzés után elkezdik lebontani.


Világbajnokság, nyolcaddöntő
Brazília–Dél-Korea 4–1 (4–0)
Doha, Stadium 974, 43 847 néző. Jv.: Turpin (francia).
Brazília: Alisson (Weverton, 80.)– Éder Militao (Dani Alves, 63.), Th. Silva, Marquinhos, Danilo (Bremer, 72.) – L. Paqueta, Casemiro, Neymar (Rodrygo, 80.) – Raphinha, Richarlison, Vinícius Jr (Martinelli, 72.). Szövetségi kapitány: Tite
Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu (Hong Csul, a félidőben) – Li Dzse Szun (Li Kang In, 74.), Dzsung Vu Jung (Szon Dzsun Ho, a félidőben), Hvang In Bom (Paik Szung Ho, 65.), Hvang Hi Csan – Szon Hung Min, Cso Ku Szung (Hvang I Dzso, 80.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.
Gólszerző: Vinícius Júnior (7.), Neymar (13. – tizenegyesből), Richarlison (29.), Paqueta (36.), ill. Paik Szung Ho (76.)

Főkép forrása:
DPPI Media/Sebastien El-Saqqa

További cikkek