392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: gyönyörűen szólt a szamba, a legismeretlenebb brazil lett a főhős

10perc.hu
2022. 11. 24.
Foci-vb: gyönyörűen szólt a szamba, a legismeretlenebb brazil lett a főhős

A katari labdarúgó-világbajnokság 1. csoportfordulójának utolsó mérkőzésén Brazília 2–0-ra legyőzte Szerbiát.

Ne beszéljünk félre, egy labdarúgó-világbajnokság fő esélyesének így kell bemutatkoznia, ahogy azt a brazilok tették. A selecao ugyanis olyan pazar játékot tett le a gyepre Szerbia ellen, az a továbbiakra nézve egészen fantasztikus élményt ígér a szurkolóknak.

A mai játékukat látva egy pillanat alatt mindegy lett, hogy verte bucira ellenfelét a címvédő Franciaország vagy a másik esélyes Anglia, de az is feledésbe merült, hogy mekkorát égett Argentína vagy éppen a politikai megnyilvánulásukkal is színre lépő német válogatott.

Az ötszörös világbajnok már az első meccsen megmutatta, nem szeretne csak díszvendég lenni a katari futball-csúcstalálkozón. Jobbnál jobb játékosok találhatóak a brazil csapatban, mégis az egyik legismeretlenebb csatáruk játszotta a főszerepet a szerbek elleni találkozón.

A Tottenham támadója, Richarlison nem sokat tett hozzá a játékhoz a 62. percig, ám akkor jókor volt jó helyen, és a szerb kapus, Vanja Milinkovics-Szavics által kiütött labdát pofozta a hálóba. Ám amit a 73. percben mutatott be, arra szinte jelzők sincsenek.

Richarlison előbb ballal megszelídítette Vinícius erősen középre lőtt labdáját, majd amíg az a feje felett átperdült, áthelyezte a súlypontját, és félfordulattal, a levegőben úszva jobbal a kapu jobb oldalába bombázott. Csodagól a javából, a vb eddigi legszebb találata.

És az, hogy végül ennyivel megúszták a szerbek – akik amíg bírták, zártan védekeztek, tetszetősen játszottak –, azt a parádésan védő kapusuknak, illetve a felső lécnek köszönhetik. A torna fő aranyesélyese magabiztosan nyert 2-0-ra, míg Szerbia egy kicsit távolabb került a nekik jósolt vb-címtől.


Richarlison nem sokat tett hozzá a játékhoz a 62. percig, ám akkor jókor volt jó helyen    Fotó: FIFA.com


G-csoport, 1. forduló
Brazília–Szerbia 2–0 (0–0)
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion, 88 103 néző. Vezette: Faghani (iráni)
Brazília: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Casemiro, Lucas Paquetá (Fred, 75.) – Raphinha (Martinelli, 88.), Neymar (Antony, 79.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 75.) – Richarlison (G. Jesus, 79.). Szövetségi kapitány: Tite.
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Veljkovics, Milenkovics, Pavlovics – A. Zsivkovics (Radonjics, 57.), Sz. Milinkovics-Szavics, Gudelj (Ilics, 57.), Lukics (Lazovics, 66.), Mladenovics (Vlahovics, 66.) – Tadics – A. Mitrovics (Ne. Makszimovics, 83.). Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics.
Gólszerző: Richarlison (62., 73.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek