392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: ezúttal az amerikai álom valósult meg, míg a brit rangadón kiütéssel nyertek az angolok

10perc.hu
2022. 11. 29.
Foci-vb: ezúttal az amerikai álom valósult meg, míg a brit rangadón kiütéssel nyertek az angolok

Anglia 3-0-ra verte Wales csapatát, míg az igencsak pikáns rangadón az Egyesült Államok 1-0-ra legyőzte Iránt, és a B-csoportból a két győztes jutott tovább.

Ha valami, egy Irán-Egyesült Államok mérkőzésnek bárhol, bármikor megvan a pikantériája, hát még egy labdarúgó-világbajnokságon. Ráadásul a meccs nemcsak a sikerről, a másik legyőzéséről szólt, hanem arról is döntött, vajon melyik válogatott folytathatja majd a nyolcaddöntőben.

Nos, a találkozóban senkinek sem kellett csalódnia – természetesen a végül vesztes irániakon kívül –, mert sem az iramra, sem az izgalmakra nem lehetett panasz. A mérkőzés egyetlen találatát az amerikaiak legnagyobb sztárja, Pulisic lőtte, ám pechére belesérült a góllövésbe, így csapata izgulhat azért, hogy felépüljön a hollandok ellen vívandó nyolcaddöntőre.

A brit házirangadó csak a nevében – vagy abban sem – volt rangadó, ugyanis az angolok egyszerűen leradírozták Wales válogatottját, amely így két vereséggel utazhat haza a csoportmeccsek után. Anglia színeiben viszont egy duplázót is ünnepeltek a szurkolók, hiszen Rashford két gyönyörű találatával főszerepet játszott a győzelemben.

Gareth Soutghate csapatának nem lesz egyszerű dolga, hiszen a 16 között az egyre szebb és eredményesebb focit játszó Szenegállal találkoznak majd, mely az Afrika Kupa címvédője.


B-csoport, 3. forduló
Irán–Egyesült Államok 0–1 (0–1)
Doha, al-Tumama Stadion, 63 ezer néző. Jv.: Mateu Lahoz (spanyol)
Irán: Bejranvand – Rezajan, Hosszeini, Puraligandzsi, Mohammadi (Karimi, 45+2.) – Ezatolahi – Nurollahi (Torabi, 72.), Hadzsszafi (Dzsalali, 72.) – Golizadeh (Anszarifard, 78.), Azmun (Goddosz, a félidőben), Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz (portugál).
Egyesült Államok: Turner – Dest (S. Moore, 82.), Carter-Vickers, Ream, Robinson – Adams – McKennie (K. Acosta, 65.), Musah – Weah (Zimmermann, 82.), Sargent (H. Wright, 78.), Pulisic (Aaronson, a félidőben). Szövetségi kapitány: Gregg Berhalter.
Gólszerző: Pulisic (38.)


Wales–Anglia 0–3 (0–0)
al-Rajján, Ahmad bin Ali Stadion 66 ezer néző. Jv.: Slavko Vincic (szlovén)
Wales: Ward – N. Williams (C. Roberts, 36.), Mepham, Rodon, B. Davies (Morrell, 59.) – Ampadu, Allen (Colwill, 81.) – Bale (B. Johnson, a szünetben), A. Ramsey, D. James (H. Wilson, 77.) – K. Moore. Szövetségi kapitány: Rob Page.
Anglia: Pickford – K. Walker (Alexander-Arnold, 57.), J. Stones, Maguire, L. Shaw (Trippier, 65.) – J. Henderson, Rice (Phillips, 57.) – Rashford (Grealish, 75.), Bellingham, Foden – Kane (C. Wilson, 57.). Szövetségi kapitány: Gareth Soutghate.
Gólszerző: Rashford (50., 69.), Foden (52.)


A csoport végeredménye

  1. Anglia: 7 pont – továbbjutott
  2. Egyesült Államok: 5 pont – továbbjutott
  3. Irán: 3 pont
  4. Wales: 1 pont
Főkép forrása:
DPPI Media/Nigel Keene

További cikkek