393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: egy bombagóllal törték fel a brazilok a svájci reteszt

10perc.hu
2022. 11. 28.
Foci-vb: egy bombagóllal törték fel a brazilok a svájci reteszt

Ha kicsit nyögvenyelősen is, de Brazília 1-0-ra legyőzte Svájcot, és ezzel két forduló után továbbjutott a G-csoportból.

Ha a történelmi múlt alapján dőlne el egy mérkőzés a katari labdarúgó-világbajnokságon, akkor a braziloknak és a svájciaknak ki sem kellett volna futniuk a pályára, hiszen az eddigi két vb-meccsen döntetlent játszott a két csapat. Ráadásul az egy pont most is tökéletesen megfelelt volna mindkét válogatottnak a továbbjutás szempontjából.

Ám a brazilok nem ezt nézték, hanem azt, hogy egy esetleges győzelemmel már csoportelsőként ott lennének a nyolcaddöntőben, és Kamerun ellen pihentethetnék a sztárjaik egy részét. Ugyanakkor a helvétek is hasonlóan állnának egy meglepetésgyőzelmet követően, így végül nem egy békésen csordogáló találkozó lett belőle.

Nagy ritkán Svájc is eljutott Alisson kapujáig, pár szögletet is elértek, ám az első pillanattól kezdve a védekezésre ügyeltek, mondván, ha nem kapnak gólt, akkor nagy baj nem lehet. Ez a taktikájuk egészen a 83. percig bejött, ugyanis Casemiro szépségdíjas lövése utat talált a svájci kapuba.

Tite csapata 1–0-ra győzött, így a két meccsen megszerzett hat ponttal már nyolcaddöntősök, és így várhatja a harmadik fordulót Kamerun ellen. Svájcnak maradt a 3 pontja, így a döntetlen is elég lesz a helvéteknek Szerbia ellen, hogy továbbjussanak a csoportból.


Egy-egy alkalommal a brazil kapusnak, Alissonnak is közbe kellett avatkoznia      Fotó: FIFA.com


G-csoport, 2. forduló
Brazília–Svájc 1–0 (0–0)
Doha, 974 Stadion, 43 649 néző. Jv.: Barton (salvadori)
Brazília: Alisson – Militao, Marquinhos, Thiago Silva, Alex Sandro (Telles, 86.) – Casemiro – Fred (Bruno Guimaraes, 58.), Paquetá (Rodrygo, a szünetben) – Raphinha (Antony, 74.), Richarlison (G. Jesus, 73.), Vinícius Júnior. Szövetségi kapitány: Tite.
Svájc: Sommer – Widmer (Frei, 86.), Akanji, Elvedi, Ricardo Rodríguez – Freuler, G. Xhaka – Rieder (R. Steffen, 58.), Sow (Aebischer, 75.), Vargas (E. Fernandes, 58.) – Embolo (Seferovic, 76.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Gólszerző: Casemiro (83.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek