EUR: 398,93 Ft
USD: 373,70 Ft
CHF: 402,13 Ft
GBP: 455,65 Ft
RON: 81,06 Ft
RSD: 3,40 Ft

Mai névnap:

Foci-vb: a dánok nem bírtak a Laidounival felálló Tunéziával, túl vagyunk az első gólnélküli meccsen

Foci-VB
10perc.hu
3 hónapja
Kiemelt kép: FIFA.com

A katari labdarúgó-világbajnokság D-csoportjában Dánia és Tunézia csapott össze, a helyzetek ellenére a végeredmény 0-0 lett.

Megvan immár a harmadik napon a foci-vb első gólnélküli mérkőzése, és aki látta Dánia és a ferencvárosi Laidounival felálló Tunézia találkozóját, az vélhetően egyetért azzal, ez legyen a legrosszabb meccs a világbajnokságon. A helyzetek alapján egyébként az afrikaiak lehettek elégedettebbek a 0–0-s végeredménnyel.

Ugyanis a játék végig lüktetett, az iram méltó volt egy vb-meccshez, és igen, a helyzetek is megvoltak mindkét kapu előtt. A tunéziaiak közül előbb Dzsebali közeli lövését védte földöntúli bravúrral Schmeichel, majd Laidouni lőtt éles szögből mellé.

A másik oldalon előbb Olsen lőtt a hálóba, de les miatt nem adták meg, majd Eriksen bal lábas távoli lövését kellett hárítania Dahmennek. Az ezt követő szöglet után Cornelius körülbelül fél méterről a kapufára fejelte a labdát.

Este jön a csoport másik mérkőzése, amelyen a címvédő franciák játszanak Ausztráliával.


D-csoport, 1. forduló:
Dánia–Tunézia 0–0
Al-Rajjan, Education City Stadion, 42 925 néző. Vezette: C. Ramos (mexikói)
Dánia: Schmeichel – J. Andersen, Kjaer (Jensen, 65.), A. Christensen – Kristensen, Delaney (Damsgaard, 45+1.), Eriksen, Höjbjerg, Maehle – Skov Olsen (Lindström, 65.), Dolberg (Cornelius, 65.). Szövetségi kapitány: Kasper Hjulmand.
Tunézia: Dahmen – Talbi, Meriah, Bronn – Dreger (Kesrida 88.), Szkiri, Laidouni (Szasszi 88.), Abdi – Ben Szliman (Szliti 67.), Mszakni (Medzsbri 80.)– Dzsebali (Kenisszi). Szövetségi kapitány: Dzsalel Kadri.