393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: az öregfiúk nem bírtak a Kimek bandájával

10perc.hu
2022. 11. 24.
Foci-vb: az öregfiúk nem bírtak a Kimek bandájával

Az uruguayi válogatott gól nélküli döntetlent játszott a dél-koreai csapattal a katari labdarúgó-világbajnokság H csoportjának nyitófordulójában.

Vélhetően ez az a mérkőzés, ami arról válik majd nevezetessé, hogy Uruguay – némi túlzással – több játékosa azért nem játszhatott esti mérkőzést, mert időre vissza kellett érniük az „aggok házába”. Kétségtelen tény, hogy a dél-amerikai csapatot nevezhetjük tapasztaltnak is, de sokak szerint azért nem ártana a jövőre is gondolni.

Mindenesetre a negyedik világbajnokságán részt vevő csapatkapitány, Diego Godín éppen a 160. válogatott meccsét játszotta a 36 évesen és 281 naposan, amivel uruguayi csúcstartó lett. Ráadásul majdnem góllal jubilált a védő, ugyanis az első félidő végén a fejesét csak a kapufa hárította.

A nevelőegyesületétől bajnoki címmel búcsúzó 35 esztendős Luis Suárez fizikailag nem tűnt meggyőzőnek, érkezett is helyette az utolsó fél órára a másik uruguayi legenda, a szintén 35 éves Edinson Cavani, de egyikük sem váltotta meg a világot.

A másik oldalon az összeállítása úgy kezdődött Dél-Koreának, hogy azt hihette mindenki, aki hallotta, hogy dadog a riporter: Kim, Kim, Kim, Kim, Kim, Kim… De még mielőtt azt hitte valaki, hogy Észak-Korea diktátora már a déliek válogatottját is elfoglalta, gyorsan megnyugtatjuk, ez a Kimek bandája nem az a Kimek bandája.

Ami a mérkőzést illeti, nos, az kevés izgalmat tartogatott, egyik csapat sem akart sok kockázatot vállalni, így főleg mezőnyjátékot láthattunk. Talán annyival közelebb járt Uruguay a győzelemhez, hogy a dél-amerikai válogatott két kapufát is elért. A már említett Godín-fejes mellett Valverde a lefújás előtt nem sokkal majdnem eltörte a jobb oldali kapufát.


Szon Hung Min, a koreai Zorro egy pontot szerzett, így továbbra is versenyben van válogatottjával a továbbjutásért    Fotó: FIFA.com


H-csoport, 1. forduló
Uruguay–Dél-Korea 0–0
Al-Rajjan, Education City Stadion, 41 663 néző. Vezette: Turpin (francia)
Uruguay: Rochet – M. Cáceres, Godín, Giménez, Olivera (Vina, 79.) – Valverde, Vecino (De la Cruz, 79.), Bentancur – Pellistri (Varela, 88.), L. Suárez (Cavani, 64.), Núnez. Szövetségi kapitány: Diego Alonso.
Dél-Korea: Kim Szung Kju – Kim Mun Hvan, Kim Min Dzse, Kim Jung Kvon, Kim Dzsin Szu – Hvang In Bom, Dzsung Vu Jung – Na Szang Ho (Li Kang In, 74.), Li Dzse Szun (Szon Dzsun Ho, 74.), Szon Hung Min – Hvang I Dzso (Cso Ku Szung, 74.). Szövetségi kapitány: Paulo Bento.

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek