393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci-vb: amikor egy svájci kameruni győzi le Kamerunt

10perc.hu
2022. 11. 24.
Foci-vb: amikor egy svájci kameruni győzi le Kamerunt

Svájc 1-0-ra legyőzte a kameruni csapatot a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjának nyitómérkőzésén.

Lassan, de biztosan hozzá kell szoknunk ahhoz, hogy a svájci labdarúgó-válogatott egyszerűen nem tud kikapni, ha világbajnokságon az első fordulóban lép pályára. Most sem történt másképp Katarban, mint 1994 óta mindig, így most már zsinórban hatodik alkalommal maradtak a helvétek veretlenek.

Ráadásul Svájc ezúttal Kamerunnal került szembe, amely az emlékezetes 1990-es menetelés óta maximum epizódszerepre kárhoztatott a világbajnokságokon. Igaz, egy bizonyos Roger Milla – van, aki e nevet nem ismeri – megint feltűnt a játékoskijáróban, ám ezúttal csak a FIFA kitüntetését vette át a legendás csatár, aki 32 esztendővel ezelőtt, az olaszországi vb-n 42 esztendősen négy góljával a vezére volt a negyeddöntőig menetelő csapatának.

Nos, ennek a mérkőzésnek is egy Kamerunban született csatár lett a főhőse, mindössze annyi „szépséghibája” volt a dolgoknak, hogy Breel Embolo Svájc válogatottját erősítette. A Monaco csatára már az első félidőben is veszélyesen játszott, majd a másodikban szinte azonnal beköszönt szülőhazája csapatának, és amíg ő visszafogottan fogadta a gratulációkat, addig csapattársai szinte őrjöngve ünnepelték a vezetést.

Innentől kezdve Kamerun mindent egy lapra feltéve rohamozott, de a legjobb lehetőségeivel sem tudott élni, míg a svájci kontrák sem hoztak több találatot, így maradt az 1-0-s helvét siker. Kamerun pedig sorozatban a nyolcadik vereségét szenvedte el vb-meccsen.


A kameruniak a legnagyobb helyzeteiket is elpuskázták     Fotó: FIFA.com


G-csoport, 1. forduló
Svájc–Kamerun 1–0 (0-0)
Al-Vakra, Al-Dzsanub Stadion. 39 000 néző. V.: Tello (Chade, Martínez) – argentinok
Svájc: Sommer – Widmer, Akanji, Elvedi, R. Rodríguez (Cömert, 90.) – Freuler, Xhaka – Shaqiri (Okafor, 72.), Sow (Frei, 72.), Vargas (Rieder, 81.) – Embolo (Seferovic, 72.). Szövetségi kapitány: Murat Yakin.
Kamerun: Onana – Fai, Castelletto, Nkoulou, Tolo – Gouet, Hongla (Ondoua, 68.), Anguissa – Mbeumo (Ngamaleu, 81.), Chuopo-Moting (Aboubakar, 74.), Toko Ekambi (Nkoudou, 74.). Szövetségi kapitány: Rigobert Song.
Gólszerző: Embolo (48.)

Főkép forrása:
FIFA.com

További cikkek