393.35 Ft

368.10 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: szlovák bravúr, lengyel bánat

10perc.hu
2021. 06. 14.
Foci Eb: szlovák bravúr, lengyel bánat

Öngól és kiállítás is kellett ahhoz, hogy Szlovákia győzelemmel kezdje meg a 16. labdarúgó Európa-bajnokságot.

Szinte a szlovák szurkolókon kívül mindenki azt gondolta, hogy a világ legjobb csatárát, Robert Lewandowskit a soraiba tudó Lengyelország sima győzelemmel kezdi meg az Európa-bajnoki szereplését Szentpéterváron. Ám szinte semmi sem úgy alakult, ahogy azt a lengyelek eltervezték.

A már említett Lewandowski ha az idény során ilyen hatékonyan használta volna ki a helyzeteit, nemhogy Aranycipőt nem nyert volna, de még a kezdőből is kitették volna. Persze ne legyünk igazságtalanok, hiszen mindenkinek lehet rossz napja, ráadásul egy válogatott nem egy emberből áll.

A legjobbak sem képesek azt elviselni, hogy egy gól és egy emberelőnyt adnak az ellenfélnek, mint tették most ezt Paolo Sousa szövetségi kapitány játékosai Szlovákiával szemben. Ugyanis megszületett az első kapus által vétett öngól – a Ferencváros szlovák támadója, Robert Mak bravúros cselsorozat után eleresztett lövése a kapufáról Wojciech Szczesny hátáról került a hálóba –, majd hiába egyenlítettek a szünet után szinte azonnal, jött Krychowiak fegyelmezetlensége, és az újabb szlovák találat.

Ezzel Szlovákia 2-1-re legyőzte Lengyelországot a labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének első fordulójában, az E csoport szentpétervári mérkőzésén. Ezzel pedig akár még a továbbjutás is elérhetővé válhat a számukra, míg a lengyelektől most már bravúr kell ahhoz, hogy bekerüljenek az egyenes kieséses szakaszba.



Európa-bajnokság, E csoport, 1. forduló

Szlovákia-Lengyelország 2-1 (1-0)

Szentpétervár, Kresztovszkij Stadion, 12 862 néző, v.: Ovidiu Hategan (román)

Szlovákia: Dubravka - Pekarik (Koscelnik, 79.), Satka, Skriniar, Hubocan - Kucka, Hromada (Hrosovsky, 79.), Hamsík, Haraslin (Duris, 87.), Duda (Gregus, 91.) - Mak (Suslov, 87.).

Lengyelország: Szczesny - Bednarek, Rybus (Puchacz, 74.), Glik, Bereszynski - Linetty (Frankowski, 74.), Krychowiak, Klich (Moder, 85.), Zielinski (Swiderski, 85.), Jozwiak – Lewandowski.

Gólszerzők: Szczesny (öngól, 18.), Skriniar (69.), illetve Linetty (46.)

Kiállítva: Krychowiak (62.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek