395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: a portugálok a végére felőrölték a magyarokat

10perc.hu
2021. 06. 15.

A magyar válogatott 3-0-ra kikapott a címvédő portugál csapattól a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának összecsapásán, a Puskás Arénában.

Elképesztő hangulat, gyönyörű látvány, felfokozott várakozás – talán így lehetne összefoglalni a Magyarország-Portugália Eb-csoportmeccs előtti perceket. Fantasztikus érzés volt akár élőben, akár a televízió képernyője előtt hallgatni 55 ezer magyar torokból a Himnuszt, látni a csodás élőképet, és kézzel fogható volt az a szeretet, ami a játékosok felé áramlott a nézőtérről.

A vendégek, bár végig fölényben futballoztak, igazán nagy nyomást - egy rövid periódust leszámítva - nem tudtak gyakorolni a magyar kapura, Gulácsinak azonban így is volt három-négy bravúrja. Ha ezek nincsenek, már az első félidőben eldőlt volna a találkozó. Ám amikor Gula már nem volt, akkor besegített az ötödik Európa-bajnokságán pályára lépő Cristiano Ronaldo, aki öt méterről, senkitől sem zavartatva fölé vágta a labdát.


Sajnos Sallai nem volt csúcsformában, talán ez volt a legveszélyesebb megmozdulása a lecseréléséig     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A magyarok hátát kis híján feltörte a háló, de ezt senki sem bánta, ugyanis a tegnapi spanyol-svéd meccsen is láthattuk, lehet úgy is pontot szerezni, ha csak a bedobásnál kerül a magyarokhoz a labda. A második 45 percben aztán kijjebb merészkedtek a magyarok, sőt, egy lesgólig is eljutottak.

És amikor már mindenki a zsákban látta már az egy pontot, a 84. percben Guerreiro megpattanó lövésével vezetést szereztek a portugálok. Egy csapásra felszabadult lett a címvédő, és Ronaldo is bebizonyította, az első félidei kihagyása csak pillanatnyi zavar volt. Előbb büntetőből, majd utána egy szép támadás végén talált be, így nemhogy nem lett egy pontja a magyaroknak, de a 3-0-s vereség nem mutat szépen a bizonyítványba.


Gulácsinak a meccsen volt 5-6 nagy bravúrja, neki köszönhetjük, hogy "csak" hárommal kapott ki a magyar válogatott     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt


A magyar válogatott továbbra is nyeretlen Portugáliával szemben: négy döntetlen mellett ez volt a tizedik veresége, ráadásul ezzel megszakadt a magyar válogatott 11 találkozón át tartó veretlenségi sorozata. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata szombaton a világbajnok franciákat fogadja, majd jövő szerdán a németek vendége lesz Münchenben.


Európa-bajnokság, F csoport 1. forduló

Portugália-Magyarország 3-0 (0-0)

Budapest, Puskás Aréna, 55 662 néző, v.: Cüneyt Cakir (török)

Portugália: Rui Patrício - Semedo, Rúben Dias, Pepe, Guerreiro - Danilo, William (Renato Sanches, 81.), Bruno Fernandes (Joao Moutinho, 89.) - Ronaldo, Diogo Jota (André Silva, 81.), Bernardo Silva (Rafa Silva, 71.).

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Lovrencsics, Kleinheisler (Sigér, 78.), Nagy (Varga R., 88.), Schäfer (Nego, 66.), Fiola (Varga K., 88.) - Szalai Á., Sallai (Schön, 78.).

Gólszerzők: Guerreiro (84.), Ronaldo (87., 92., előbbit 11-esből)


Ronaldo is bebizonyította, az első félidei kihagyása csak pillanatnyi zavar volt: előbb büntetőből, majd utána egy szép támadás végén talált be     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Főkép forrása:
MTI/Szigetváry Zsolt

További cikkek