392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: négy portugál gól, mégis 4-2-es német siker

10perc.hu
2021. 06. 19.
Foci Eb: négy portugál gól, mégis 4-2-es német siker

A portugálok ellen javítottak a németek a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában, így mindkét válogatott 3-3 ponttal várja az utolsó csoportmérkőzését.

Arra lehetett számítani, hogy a 2014-es világbajnok Németország mindent megtesz majd annak érdekében, hogy javítson a helyzetén, hiszen az F csoport első fordulójában kikapott a franciáktól. Az Eb-címvédő portugálok ugye a 84. perc után nagyon elverték a magyar válogatottat (3-0), így ha Cristiano Ronaldóék ma is győztek volna, már biztos továbbjutóként várhatták volna a harmadik csoportmeccsüket a franciák ellen.

Nos, a találkozó meglehetősen furcsán zajlott, hiszen a hat találatból négyet portugál játékos ért el, ráadásul az első félidőben hiába szereztek egy remek kontra végén vezetést, 4 perc alatt két öngólt is vétettek, amivel visszahozták a mérkőzésbe a németeket, akik szünet után már önmaguk is betaláltak, így a jelenlegi Eb leggólgazdagabb találkozóján magabiztos, 4-2-es győzelmet arattak a portugál csapat felett Münchenben.

A hazaiak ezzel javítottak a franciáktól elszenvedett vereség után, a portugálok viszont nem tudták megszilárdítani pozíciójukat azt követően, hogy az első fordulóban legyőzték a magyarokat. A szerdai zárás előtt a franciáknak négy, a németeknek és a portugáloknak három-három, a magyaroknak pedig egy pontjuk van, azaz még bárki továbbjuthat a halálcsoportból.



Európa-bajnokság, F csoport, 2. forduló

Németország-Portugália 4-2 (2-1)

München, 12 926 néző, v.: Anthony Taylor (angol)

Németország: Neuer - Ginter, Hummels (Can, 63.), Rüdiger - Kimmich, Gündogan (Süle, 73.), Kroos, Gosens (Halstenberg, 62.) - Havertz (Goretzka, 73.), Gnabry (Sané, 87.), Müller.

Portugália: Rui Patricio - Semedo, Dias, Pepe, Guerreiro - Carvalho (R. Silva, 58.), Danilo - B. Silva (Sanches, a szünetben), Fernandes (Moutinho, 64.), Jota (A. Silva, 83.) – Ronaldo.

Gólszerzők: Dias (35., öngól), Guerreiro (39., öngól), Havertz (51.), Gosens (60.), illetve Ronaldo (15.), Jota (67.)

Főkép forrása:
MTI/MTVA

További cikkek