392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: mindössze nyolc perc hiányzott a magyar csodához

10perc.hu
2021. 06. 23.
Foci Eb: mindössze nyolc perc hiányzott a magyar csodához

A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának záró fordulójában, így negyedikként kiesett, míg a három nagy – a vb-címvédő Franciaország, a 2014-es világbajnok Németország és a címvédő Portugália – ott van a nyolcaddöntőben.

Sokan legyintettek akkor, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány, valamint a válogatott játékosai arról beszéltek a sorsdöntő németekkel vívott Eb-csoportmeccs előtt, hogy van esély a bravúrra, a 2014-es világbajnok hazai pályán való legyőzésére.

Vélhetően ugyanezek az emberek nagyot ugrottak akkor, amikor a magyar válogatott a 11. percben Szalai Ádám gyönyörű fejes góljával szerzett vezetést, és egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a világsztárokkal teletűzdelt ellenféllel szemben.

Aztán megint ugyanezek a szurkolók hangosan ordítottak örömükben, amikor Schäfer András szinte a középkezdésből újra vezetést szerzett, miután a németek a 66. percben egyenlítettek Kai Havertz révén. Hogy Sallai kapufán csattanó szabadrúgását már ne is említsünk…


A magyar válogatott a 11. percben Szalai Ádám gyönyörű fejes góljával szerzett vezetést     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Hogy aztán az ezen a kontinensviadalon egyszer már elátkozott 85. percben összeomoljon mindenki, amikor Leon Goretzka 84. percben szerzett találatával – ami megint megpattant két magyar lábon is – végül kiegyenlítettek a németek, szétfoszlatva ezzel a magyar álmokat.

„Minden dicséretet megérdemelnek a játékosok, hiszen magyar kapitányként igenis büszkévé tett az a látvány, hogy a találkozó végén percekig húzta az időt a német válogatott, csak megőrizze ellenünk hazai pályán a döntetlent. Csodás szurkolóink itt is fantasztikus hangulatot teremtettek. Most nyilván mindenki csalódott, hisz mindössze nyolc perc hiányzott a csodához. De felemelt fejjel folytatjuk, és ilyen játékkal igenis kijuthatunk a világbajnokságra” – nyilatkozta az M4Sport kérdésére Marco Rossi.

Miután a Puskás Arénában is 2-2-re végzett egymással Portugália és Franciaország, kiderült, a magyar csapat két pontjával a világbajnok és csoportgyőztes franciák, a második németek, illetve a címvédőként harmadik helyen továbbjutó portugálok mögött zárt a négyesében.


Karim Benzema két góljának köszönhetően csoportelső lettek a világbajnok franciák     Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt



Európa-bajnokság, F csoport, 3. forduló

Németország-Magyarország 2-2 (0-1)

München, 12 413 néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)

Németország: Neuer - Ginter (Volland, 82.), Hummels, Rüdiger - Kimmich, Gündogan (Goretzka, 59.), Kroos, Gosens (Musiala, 82.) - Havertz (Werner, 67.), Sané - Gnabry (Müller, 67.)

Magyarország: Gulácsi - Botka, Orbán, Szalai A. - Nego, Kleinheisler (Lovrencsics, 88.), Nagy, Schäfer, Fiola (Nikolics, 88.) - Szalai Á. (Varga K., 82.), Sallai (Schön, 75.).

Gólszerző: Havertz (66.), Goretzka (84.), illetve Szalai Á. (11.), Schäfer (68.)

Portugália-Franciaország 2-2 (1-1)

Puskás Aréna, 54 886 néző, v.: Antonio Mateu Lahoz (spanyol)

Portugália: Rui Patricio - Semedo (Dalot, 79.), Dias, Pepe, Guerreiro - Moutinho (Neves, 72.), Danilo (Joao Palhinha, a szünetben), Sanches (S. Oliveira, 88.)- B. Silva (Bruno Fernandes, 72.), Jota, Ronaldo.

Franciaország: Lloris - Koundé, Varane, Kimpembe, Hernandez (Digne, a szünetben, Rabiot, 52.) - Pogba, Kanté - Mbappé, Griezmann (Sissoko, 87.), Tolisso (Coman, 66.) – Benzema.

Gólszerzők: C. Ronaldo (31., 60., mindkettőt 11-esből), illetve Benzema (45+2., 47., az elsőt 11-esből)


Az F csoport végeredménye

1. Franciaország    3             1             2             -             4-3         5 pont

2. Németország     3             1             1             1             6-5         4

3. Portugália           3             1             1             1             7-6         4

4. Magyarország   3             -             2             1             3-6         2


A nyolcaddöntő programja

június 26.

Wales-Dánia, Amszterdam 18.00

Olaszország-Ausztria, London 21.00

június 27.

Hollandia-Csehország, Budapest 18.00

Belgium-Portugália, Sevilla 21.00

június 28.

Horvátország-Spanyolország, Koppenhága 18.00

Franciaország-Svájc, Bukarest 21.00

június 29.

Anglia-Németország, London 18.00

Svédország-Ukrajna, Glasgow 21.00



Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek