395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: közlekedj okosan Budapesten

10perc.hu
2021. 06. 15.

Amíg a ma délutáni magyar-portugál Eb-találkozó miatt a rendőrség forgalomkorlátozásokat vezet be a fővárosban, addig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatsűrítéssel készül, és arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőleg közösségi közlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát.

Minden magyar szurkoló ezt a napot várta már hónapok óta, és mivel a kormány döntése értelmében telt ház előtt rendezhetik meg a Puskás Arénában az Eb-meccseket, így ma a hatkor kezdődő magyar-portugál előtt bizony hatalmas közlekedési káosz várható a stadion, valamint a szurkolói zónák környékén.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) bejelentette, hogy forgalomkorlátozásokra kell számítani a labdarúgó Európa-bajnokság miatt Budapesten, ugyanakkor a rendőrség a honlapján térképpel segíti az autósokat abban, hogy hol milyen változásokra számíthatnak.



Ezen a térképen piros színnel jelölték azokat az utakat, amelyeket hosszabb időre, narancs színnel pedig azokat, amelyeket szakaszosan és időszakosan zárnak le. Kék színűek azok a területek, ahol tilos lesz megállni. A térkép adatai szerint a Puskás Aréna környékén a mai magyar-portugál mérkőzés miatt éjfélig nem lehet megállni. A térképen a színessel jelzett útszakaszra, illetve területre kattintva látható az érintett szakaszra vonatkozó korlátozás időtartama.

Ehhez szorosan kapcsolódóan a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járatsűrítéssel készül, egyben arra kéri a szurkolókat, hogy lehetőleg közösségi közlekedéssel közelítsék meg a Puskás Arénát és a városligeti szurkolói zónát. A mérkőzésre elsősorban a kötöttpályás közlekedési eszközökkel, a megszokottnál lényegesen gyakrabban induló 2-es és 4-es metróval, vagy az 1-es villamossal érdemes utazni; az aréna a Keleti pályaudvar, illetve a Puskás Ferenc Stadion megállótól gyalog közelíthető meg.



A Puskás Arénába a Dózsa György út felől és a Stefánia út felől lehet belépni, legkorábban a mérkőzés előtt három órával; a szervezők arra kérik a szurkolókat, hogy időben érkezzenek meg a stadionhoz. Aki nem a meccsre vagy a szurkolói zóna helyszínére megy, az kerülje el a Hősök tere és a Puskás Aréna környékét. Azt javasolják, hogy aki tudja, jó előre tervezze meg az utazását, induljon el időben és fokozottan figyelje a tájékoztatókat.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek