392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: kivirult a holland tulipán

10perc.hu
2021. 06. 13.
Foci Eb: kivirult a holland tulipán

Az Európa-bajnokságon hazai pályán bemutatkozó hollandok a kontinensviadal eddigi legjobb félidejét produkálva ötgólos meccsen, 3-2-re verték az ukránokat.

Hollandia egy komolyabb hullámvölgy után tért vissza a nemzetközi labdarúgás vérkeringésébe, és Frank de Boer csapata azonnal győzött is a 16. labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának 1. fordulójában. Az Oranje az ukrán válogatott ellen kezdte meg remélt menetelését, és hazai pályán, Amszterdamban végül 3-2-re győzött.

A házigazdák rögtön a kezdés után nekiestek ellenfelüknek, a meccs negyedénél már nyolc kapura lövésnél tartottak, gólt azonban nem tudtak szerezni, mert Heorhij Buscsan kapus vagy a védők minden alkalommal mentettek.

A második félidő elején sem változott a játék képe, de ekkor már góllá érett a hollandok fölénye. Az 52. percben a csapatkapitány Georginio Wijnaldum megszerezte a vezetést, majd hét perc múlva Wout Weghorst volt eredményes.

Az ukránok nem adták fel, és a kieresztő hollandok ellen négy perc alatt egyenlítettek: előbb Andrij Jarmolenko bombagóljával szépítettek, majd Roman Jaremcsuk fejesével már 2-2 állt az eredményjelzőn. A holland válogatott gyorsan reagált a hirtelen és némileg váratlanul kapott két gólra: a hajrában Dumfries fejesével - élete első válogatottbeli góljával – végül megszerezte a győzelmet.



Európa-bajnokság, C csoport, 1. forduló

Hollandia-Ukrajna 3-2 (0-0)

Amszterdam, Johan Cruijff Arena, 15 837 ezer néző, v.: Felix Brych (német)

Hollandia: Stekelenburg - Van Aanholt (Wijndal, 64.), Blind (Aké, 64.), De Vrij, Dumfries, Timber (Veltman, 88.) - De Roon, De Jong, Wijnaldum - Depay (Malen, 91.), Weghorst (De Jong, 88.).

Ukrajna: Buscsan - Mikolenko, Karavajev, Matvijenko, Zabarnij - Zincsenko, Szidorcsuk, Malinovszkij - Zubkov (Marlos, 13.; Saparenko, 65.), Jarmolenko, Jaremcsuk.

Gólszerzők: Wijnaldum (52.), Weghorst (59.), Dumfries (85.), illetve Jarmolenko (75.), Jaremcsuk (79.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek