395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Foci Eb: az angolok visszavágtak a vb-elődöntőért a horvátoknak

10perc.hu
2021. 06. 13.

Sporttörténelmi sikert ért el Anglia azzal, hogy 1-0-ra megverte Horvátországot a labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának nyitómeccsén, ugyanis a briteknek ez az első győzelmük a kontinenstornák történetében, amit az első fordulóban arattak.

Nagyon készült Anglia a mai, horvátok elleni Eb-csoportmeccsre, ugyanis a két válogatottnak bizony volt egymással elszámolni valója. Az angolokat ugyanis a 2018-as világbajnokság elődöntőjében éppen Horvátország állította meg. Most viszont a britek nyerték Raheem Sterling góljával 1-0-re a D csoport rangadóját a londoni Wembley Stadionban, nagy lépést téve ezzel a továbbjutás felé.

Az angoloknál csereként páláyára lépett Jude Bellingham, aki ezzel az Eb-k történetének legfiatalabb játékosa lett. A 17 éves és 349 napos támadó Jetro Willemst előzte most meg, aki 18 évesen kapott lehetőséget a holland csapatban a 2012-es kontinensviadalon.




Európa-bajnokság, D csoport, 1. forduló

Anglia-Horvátország 1-0 (0-0)

London, Wembley Stadion, 22 500 néző, v.: Daniele Orsato (olasz)

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Mings, Trippier - Rice, Phillips - Mount, Foden (Rashford 71.), Sterling (Calvert-Lewin 92.) - Kane (Bellingham 82.).

Horvátország: Livakovic - Vrsaljko, Vida, Caleta-Car, Gvardiol - Modric, Brozovic (Vlasic 70.), Kovacic (Pasalic 85.) - Kramaric (Brekalo 70.), Rebic (Petkovic 78.), Perisic.

Gólszerzők: Sterling (57.)

Főkép forrása:
AFP

További cikkek