392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

A filmvásznon táncol tovább Törő!

10perc.hu
2023. 03. 01.
A filmvásznon táncol tovább Törő!

Törőcsik András pályaívében összesűrűsödik a magyar futballkultúra minden korszaka, a dicső múltjától, az éles töréspontján át az utóbbi évtizedek kevésbé sikeres ciklusáig.

Dokumentumfilm készül Törőcsik Andrásról, az Újpest tavaly nyáron elhunyt legendás futballistájáról. Szekeres Diána forgatókönyvíró-társrendező és Székely Miklós, a dokumentumfilm ötletgazdája és egyben producer-rendezője elmondta, minél több időt tölt Törő életének tanulmányozásával, annál inkább küldetésének érzi, hogy megszülessen ez a dokumentumfilm, ami elsősorban a világklasszis labdarúgó tehetségét és a benne megmutatkozó magyar futballstílust ünnepli.

A sportág illusztris alakjának játékstílusa és pályaképe igazi futballtörténeti metszéspont. Pályaívében összesűrűsödik a magyar futballkultúra minden korszaka, a dicső múltjától, az éles töréspontján át az utóbbi évtizedek kevésbé sikeres ciklusáig.

Az újpesti közönségkedvenc az 1970-es évek második felében három bajnoki címet nyert a lila-fehérekkel, a nemzeti csapattal részt vett az 1978-as argentínai és az 1982-es spanyolországi világbajnokságon, 45 válogatott mérkőzésén 12 gólt szerzett.

Főkép forrása:
YouTube

További cikkek