393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

FIFA-gála: Lewandowski visszavágott Messinek, a lengyel lett az év játékosa

10perc.hu
2022. 01. 17.
FIFA-gála: Lewandowski visszavágott Messinek, a lengyel lett az év játékosa

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), melyet ma este a zürichi gálán adtak át.

Most végre visszavágott Robert Lewandowski az Aranylabda választáson történtekért, amikor Lionel Messi kapta az elismerést, már hetedik alkalommal. Ezúttal a 33 éves támadó lett a jobb, őt választották meg a FIFA-gálán a 2021-es esztendő Év játékosának.

Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (Paris Saint-Germain), valamint az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) szerepelt a szűkített listán. pályafutása során másodszor érdemelte ki az elismerést, ugyanis a 2020-as esztendőben is őt látták a legjobbnak.

A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. A Bayern lengyel válogatott csatára az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját és már a mostani idényben is 34 gólnál jár 27 tétmeccs után.

Az argentin Erik Lamela nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat. A 29 esztendős futballista tavaly márciusban még a Tottenham Hotspur színeiben az ősi rivális Arsenal ellen szerzett felejthetetlen gólt: úgy lőtt a kapuba, hogy a támaszkodó jobb lábát hátulról keresztezve lőtte el bal lábbal a labdát, és még így is elég erőt tudott beleadni ahhoz, hogy a lövés védhetetlen legyen. Ezt a technikát rabonának hívják a futballban, és csak nagyon ritkán látni ilyen pazarul kivitelezve.


Főkép forrása:
UEFA

További cikkek