EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

FIFA-gála: Lewandowski visszavágott Messinek, a lengyel lett az év játékosa

Sport
10perc.hu
1 éve
Kiemelt kép: UEFA

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München lengyel válogatott csatára nyerte az év játékosa címet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA), melyet ma este a zürichi gálán adtak át.

Most végre visszavágott Robert Lewandowski az Aranylabda választáson történtekért, amikor Lionel Messi kapta az elismerést, már hetedik alkalommal. Ezúttal a 33 éves támadó lett a jobb, őt választották meg a FIFA-gálán a 2021-es esztendő Év játékosának.

Lewandowski mellett a hatszoros győztes argentin Lionel Messi (Paris Saint-Germain), valamint az egyiptomi Mohamed Szalah (Liverpool) szerepelt a szűkített listán. pályafutása során másodszor érdemelte ki az elismerést, ugyanis a 2020-as esztendőben is őt látták a legjobbnak.

A végeredmény a szurkolók szavazatai mellett a szövetségi kapitányok, válogatottak csapatkapitányai és újságírók voksai alapján alakult ki. A Bayern lengyel válogatott csatára az előző Bundesliga-szezonban 41-szer talált az ellenfelek hálójába, ezzel megjavította Gerd Müller megdönthetetlennek hitt rekordját és már a mostani idényben is 34 gólnál jár 27 tétmeccs után.

Az argentin Erik Lamela nyerte az év legszebb góljáért járó Puskás Ferenc-díjat. A 29 esztendős futballista tavaly márciusban még a Tottenham Hotspur színeiben az ősi rivális Arsenal ellen szerzett felejthetetlen gólt: úgy lőtt a kapuba, hogy a támaszkodó jobb lábát hátulról keresztezve lőtte el bal lábbal a labdát, és még így is elég erőt tudott beleadni ahhoz, hogy a lövés védhetetlen legyen. Ezt a technikát rabonának hívják a futballban, és csak nagyon ritkán látni ilyen pazarul kivitelezve.