EUR: 391,74 Ft
USD: 364,51 Ft
CHF: 393,21 Ft
GBP: 446,63 Ft
RON: 79,57 Ft
RSD: 3,34 Ft

Mai névnap:

Férfi kézi-vb: felállt a magyar válogatott a padlóról, Brazíliát verve nyitva tartotta az ajtót az olimpia felé

Sport
10perc.hu
2 hónapja
Kiemelt kép: MTI/Kovács Tamás

A magyar férfi kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Brazíliát az olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntőjének második fordulójában.

Úgy tűnik, mégis van visszaút az olimpiai selejtezőbe Magyarország számára, miután a férfi kézilabda-világbajnokságon két arcpirító vereség után valahogy talpra állt, és a brazilok legyőzésével megtartotta az esélyét a negyeddöntőbe jutásra. Mindenesetre nem volt egyszerű, csikorgott a gépezet, de a lényeg a 28-25-ös győzelmen van.

Mindenesetre most úgy kezdett a csapat, ahogy az elvárható egy olyan válogatottól, amelyik a vb-n a legjobb hétbe, majd a 2024-es párizsi olimpiára vágyik. Már 9-3-ra is vezettek Lékaiék, és azt hihettük, ezúttal a fotelben hátra dőlve, nyugodtan nézhetjük végig a találkozót, gyönyörködve a szebbnél szebb magyar megoldásokban.

Aztán felébredtünk… Mire véget ért az első félidő, az eredményjelzőn 14-14 állt, és amit a pályán láttunk, az túl sok bizakodásra nem adott okot. Megint előjöttek a portugálok és svédek ellen látott hibák, már Mikler sem volt képes bravúrra – sőt, hosszú percekig védésre sem –, és sokan lélekben ekkor elbúcsúztak a továbbjutási esélyektől.


Lékai Máté hét góljával kulcsszerepet játszott a brazilok legyőzésében     Fotó: MTI/Kovács Tamás


Szerencsére ezúttal a csapat nemcsak megállt a lejtőn, hanem óriási munkával elindult felfelé. Ismét jöttek a Mikler-bravúrok – Székely beszállt majd kifogott egy hetest –, Lékai, Bóka és Ancsin számolatlanul lőtték a gólokat, így végül sikerült Brazíliát legyőzni, és egy kiskaput nyitva hagyni az olimpia irányába. És most az sem számított, hogy Sipos Adriánt újfent kiállították…

Amennyiben a vasárnap 15.30-tól legyőzzük a Zöld-foki Köztársaságot, akkor lehet esélyünk a negyeddöntőbe jutásra.