395.30 Ft

371.07 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: ezúttal a norvégok ütötték ki a magyarokat

10perc.hu
2023. 01. 27.

Újabb súlyos vereséget szenvedett el – Norvégia 33-25-re győzött – Magyarország az olimpiai kvalifikációs világbajnokság 5-8. helyéért rendezett pénteki mérkőzésén Stockholmban.

Most írhatnánk azt, hogy fantasztikus teljesítményt nyújtva a magyar válogatott a 7. helyért fog vasárnap pályára lépni Egyiptom ellen az olimpiai kvalifikációs világbajnokságon Stockholmban. Ám ebből csak az észak-afrikai válogatott elleni helyosztó lenne az igaz.

Ugyanakkor mindenki tudta az előzetes hírek alapján, hogy az olimpiai selejtezőn majd az a válogatott jár jól, aki vagy a második, vagy a hetedik helyen végez, ugyanis akkor relatív könnyebb csoportba kerülve kísérelheti meg a 2024-es párizsi olimpiára való kijutást. És lőn minő meglepetés, a magyar válogatott a 7. helyért lép majd pályára…

Nem állítjuk azt, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott azért veszített a norvégok ellen, hogy ezt a kedvező lehetőséget megragadja. Ugyanis annyira nem voltunk egy szinten a skandinávokkal, hogy az már fizikai fájdalmat okozhatott mindenkinek, aki a magyaroknak drukkolt.



Persze az északiak ellen nagyon nem ment ezen a világbajnokságon Chema Rodríguez szövetségi kapitány csapatának: a svédek nyolc, a dánok tizenhét, míg most a norvégok megint nyolc góllal voltak jobbak. Ráadásul az utóbbi két kiütés már a legjobb nyolc között ért minket…

Egy dologban viszont már most elsők vagyunk ezen a vb-n: egyedül a magyar válogatott volt képes arra, hogy a kezdősípszót követően egy percen belül két játékosát is kiállították. Ráadásul Sipos Adriánt kétszer is piros lappal zavarták a nézőtérre, a norvégok ellen Rosta Miklósnak köszönték meg az 52. másodpercben a bírók az addigi jelenlétét.

Jön vasárnap 13 órától a rendkívül előnyös 7. helyért a magyarok utolsó vb-meccse, és végül is fellélegezhetünk, ugyanis nem skandináv válogatott lesz az ellenfelünk. Hanem a legutóbbi világbajnokságon a legjobb négy közé jutó Egyiptom.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek