393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Férfi kézi-vb: Chema Rodríguez szerint minden balul sült el a portugálok ellen, de az esély megvan az olimpiai selejtezőre

10perc.hu
2023. 01. 17.
Férfi kézi-vb: Chema Rodríguez szerint minden balul sült el a portugálok ellen, de az esély megvan az olimpiai selejtezőre

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elismerte, nem tudott érdemben segíteni csapatán, de most már a középdöntőre kell mindenkinek gondolni.

Mondhatni, megalázó vereséget szenvedett az olimpiai kvalifikációs kézilabda-világbajnokságon a magyar férfi válogatott az utolsó csoportmeccsen a portugáloktól – a végeredmény 27-20 lett a luzitánok javára –, így a remélt négyből csak két pontot visz magával a csapat a középdöntőbe. Chema Rodríguez, a válogatott szövetségi kapitánya úgy látja, hogy a meccs első részében – Sipos Adrián piros lapja miatt is – veszítettek a koncentrációjukból.

„Egyelőre nehéz lenne megmondani, mi történt. Az biztos, hogy a portugálok magas színvonalon játszottak végig. Én most is büszke vagyok a csapatomra, mert a játékosok tették a dolgukat, küzdöttek a legvégéig. Ám a góllövéssel ezúttal hadilábon álltunk, pedig rengeteg helyzetet dolgoztunk ki" – állította Chema. A spanyol szakember közölte, a játékosok kezét lövéskor nem tudja megváltoztatni és a kapust sem tudja kivenni a kapuból.

A szövetségi kapitány hozzátette, többször is megpróbálkoztak a fordítással, de nem tudták megközelíteni ellenfelüket. Úgy érezte, nem tudott érdemben úgy beleszólni a meccsbe, mint Izland ellen. „Megvoltak a helyzeteink, jól támadtunk, de a kapus mindent megfogott. Emiatt nem, de az eredmény miatt természetesen aggódom és csalódott vagyok. Senki sem szeret így kikapni. Ez nem a mi esténk volt, de most már a középdöntőre kell gondolnunk" - vélekedett a magyarok spanyol edzője.


A kapitány úgy érezte, nem tudott érdemben úgy beleszólni a meccsbe, mint Izland ellen     


A magyar válogatott szerdán 20.30-kor az Európa-bajnoki címvédő Svédországgal találkozik Göteborgban, és a jelen állás szerint mindenképpen pontot kell szereznünk a házigazdáktól ahhoz, hogy megmaradjon az esélyünk az olimpiai selejtező kiharcolására.

„Ha nyertünk volna, akkor természetesen jobb érzéssel kezdenénk a középdöntőt, de továbbra is azt mondom, akkor sem változott semmi, amikor megvertük Izlandot és akkor sem, amikor kikaptunk Portugáliától. Egy család vagyunk, jutottunk már túl nehezebb pillanatokon is. Biztos vagyok benne, hogy úgy fogunk felkelni aznap, hogy a legjobbunkat akarjuk nyújtani Svédország ellen” – mondta az nso.hu kérdésére Chema, és hozzátette, hogy minden esélyük megvan a továbbjutásra, de ez csak rajtuk, a csapaton múlik.

Főkép forrása:
MTI/Kovács Tamás

További cikkek