392.98 Ft

366.59 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Feledékeny robogósok, majd félmillióan mulasztják el megkötni a kötelezőt

10perc.hu
2022. 04. 11.
Feledékeny robogósok, majd félmillióan mulasztják el megkötni a kötelezőt

A tulajdonosok jelentős része nincs tisztában azzal, hogy a biztosítás fizetési kötelezettség minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban.

Mintegy 600 ezer robogó közlekedik Magyarországon, ezek közül azonban csak minden hatodikra fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást – hozta nyilvánosságra a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Mindez azt jelenti, hogy félmilliónyi robogó szabálytalanul közlekedik az utakon. A tulajdonosok jelentős része nincs tisztában azzal, hogy a biztosítás fizetési kötelezettség minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban.

Az FBAMSZ arra hívja fel a figyelmet, hogy átlagosan 6-8 ezer forintos éves díj kifizetésével a robogótulajdonosok mind a közúti igazoltatás során kirótt mulasztási bírságnak, mind pedig a közúti baleset során okozott kár megtérítésének kockázatát ki tudják küszöbölni, ezért mindenképpen célszerű is megkötni a havi párszáz forintos díjú kötelezőt a robogóra.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek