393.63 Ft

368.77 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

Fazekas László: „Kiszolgáltatva, mozgáskorlátozottan töltöm az életem hátralévő részét”

10perc.hu
2023. 05. 11.
Fazekas László: „Kiszolgáltatva, mozgáskorlátozottan töltöm az életem hátralévő részét”

Az Újpest egykori legendája évek óta ALS betegségben szenved, gyógyíthatatlan, a bal lábából kiment az erő.

Milyen távol is eshet egymástól múlt és jelen… Évtizedekkel ezelőtt száguldozott a pályán, öt gólt lőtt például az ősi rivális Ferencvárosnak az Újpest válogatott futballsztárja, Fazekas László, most viszont betegsége miatt járni sem tud, és attól tart, már soha nem térhet haza.

Alig fél éve, hogy betöltötte a 75-öt, aggasztó híreket adott magáról. Kerekesszékbe kényszerült, ő, akit régen hiába üldöztek a leggyorsabb védők. Nem szívesen beszélt róla, de nem is tagadta, hogy komoly a baj. És sajnos az állapota azóta sem javult.

„Még megvagyok. A feleségem, ez a csodálatos asszony vigyáz rám, gondoskodik rólam. Az ALS betegség, amelyben immár évek óta szenvedek, gyógyíthatatlan. A bal lábamból kiment az erő. Még próbáltam sétálni, de már nem megy. Öt méter után le kell ülnöm, meg kell kapaszkodnom. Az izomsorvadás, ez az idegrendszeri betegség nem gyógyítható és nem visszafordítható” – magyarázta a Sportalnak a népszerű Kapa.

Kerekesszékbe kényszerülve él tovább, és ehhez is próbál pozitívan hozzáállni. Egyszerűen nincs más választása.

„Kiszolgáltatva, mozgáskorlátozottan töltöm az életem hátralévő részét, és már nem látom annak az esélyét, hogy valaha is hazautazzak. Túl komplikált, túl sok nehézségbe ütköző megpróbáltatás lenne. Spanyolországba el tudtam jönni, itt jobb a klíma, az időjárás. Nézem a futballt a tévében, telefonon tartom a kapcsolatot a barátaimmal, és már csak az emlékeimben, az álmaimban futok” – jelentette ki Fazekas.

Főkép forrása:
Facebook

További cikkek