393.90 Ft

370.49 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Sport

F1: repült a Haas csapatából a korábbi hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher

10perc.hu
2022. 11. 17.
F1: repült a Haas csapatából a korábbi hétszeres világbajnok fia, Mick Schumacher

Az amerikai csapat a 23 éves német helyére a 35 esztendős honfitársát, a Forma-1-ben 2019 óta csak beugróként pár nagydíjon versenyző Nico Hülkenberget szerződtette.

Amikor a korábbi hétszeres világbajnok, Michael Schumacher fia előbb az F4-ben, aztán az F3-ban, majd a Forma-1 előszobájának számító F2-ben is bajnoki címet szerzett, úgy tűnt, Mick Schumacher képes lehet a csúcskategóriában is maradandót alkotni. Nos, ez eddig nem jött össze, hiszen a Haas csapatától két szezont követően elbocsátották.

A tavalyi esztendőben az amerikai csapat messze a leggyengébb istálló volt az F1-ben, míg idén már nagy harcba vannak a konstruktőri 8. helyért. Mick ehhez eddig 12 ponttal járult hozzá, ám ez kevésnek bizonyult a folytatáshoz.

A Haas számára az sem volt elég, hogy a láthatóan fejlődő, ám több esetben a csapat rossz döntései miatt pont nélkül maradó 23 éves versenyző óriási reklámértékkel bírt a neve miatt. Mindenesetre a helyét egy másik német pilóta, a 35 Nico Hülkenberg veszi át.


Hülkenbergnek eddigi pályafutása alatt mindössze egy pole pozíció fűződik a nevéhez, míg dobogóra egyszer sem állhatott fel     Fotó: Facebook/Nico Hülkenberg


Noha annak idején Hülkenberget elképesztően nagy tehetségnek tartották, eddigi pályafutása alatt mindössze egy pole pozíció fűződik a nevéhez, míg dobogóra egyszer sem állhatott fel. Utoljára 2019-ben teljesített teljes szezont a Forma-1-ben, azóta csak helyettesítőként ugrott be egy-egy versenyre, például az idei év első két futamon.

„Nem is akarom leplezni, hogy nagyon csalódott vagyok amiatt, hogy úgy döntöttek, nem újítják meg a szerződésünket. Ennek ellenére szeretném megköszönni a Haas csapatának és a Ferrarinak, hogy lehetőséget kaptam tőlük. Részemről az ügy lezárva. A kudarcok csak megerősítenek. A tűz továbbra is ég bennem a Forma-1- iránt, és harcolni fogok azért, hogy visszatérhessek a rajtrácsra” - írta a közösségi oldalain közzétett közleményében.

Főkép forrása:
Facebook/Mick Schumacher

További cikkek